Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:40 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 17:39

Τα συμπεράσματα από τη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν και η χθεσινή τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας δεν κατέληξε σε κάτι ουσιαστικό, αναμφίβολα, μπορούν να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Βασικότατος άξονας αποτελεί φυσικά το τηλεοπτικό μέλλον του Συνεταιρισμού. Με τα συμβόλαια των ομάδων στην ΕΡΤ να «εκπνέουν», τα πάντα βρίσκονται εν αμφιβόλω.

Στο ΔΣ της Λίγκας για πρώτη φορά μετά από καιρό υπήρχε διάθεση για restart στο πρωτάθλημα. Αυτό δε συνεπάγεται με ουσιαστική θέληση να παιχθεί ξανά μπάλα, πόσο μάλλον όταν τα πράγματα λόγω της πανδημίας εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ρευστά.

Ίσως βέβαια αυτό να αποτελεί και μία κίνηση καλής θέλησης προς τη Nova, καθώς το τηλεοπτικό, όπως θα δούμε παρακάτω «καίει». Υπενθυμίζουμε ότι η συνδρομητική πλατφόρμα ήδη εξέφρασε την αντίθεσή της σε κάθε πιθανότητα αναδιάρθρωσης. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι, αν το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί, η Nova θα είναι αρνητική στο να «υπογράψει» και άλλες ΠΑΕ.

Η οριστική απόφαση για το restart χρειάζεται τα ¾ των ψήφων και πιθανότατα θα ληφθεί στο επόμενο ΔΣ, της 18ης Μάη.

Από εκεί και πέρα, ζήτημα ανακύπτει και με την διάδοχη κατάσταση στην προεδρεία της Λίγκας, από τη στιγμή που ο Μηνάς Λυσάνδρου ξεκαθάρισε ότι αποχωρεί με το πέρας της θητείας του.

«Καίει» το τηλεοπτικό

Ο Παναιτωλικός μέσω του Φώτη Κωστούλα έχει εδώ και καιρό υπογραμμίσει την ανάγκη για επιστροφή στο σύστημα κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ως προς αυτό διαφωνούν μόνο ο Ολυμπιακός και ο Αρης.

Η διαφωνία τους δεν έγκειται επί της ουσίας αλλά περισσότερο για λόγους πολιτικής στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας στο οποίο εμπλέκεται ο ΠΑΟΚ. Αποτελεί φλέγον ζήτημα από το οποίο και θα καθοριστούν πάρα πολλές παράμετροι για την επόμενη σεζόν.

Τα συμβόλαια των παικτών

Όλα δείχνουν ότι οι ΠΑΕ θα προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με τους παίκτες τους ξεχωριστά για το ποσοστό «κουρέματος» της τελευταίας δόσης των συμβολαίων τους.

Εδώ, ωστόσο, τα πάντα είναι ρευστά. Αν δεν παρθεί οριστική απόφαση για τη συνέχιση του πρωταθλήματος αν δεν υπάρξουν ξεκάθαρες εξελίξεις στο πεδίο των τηλεοπτικών (είναι παραδείγματος χάρη άγνωστο το πόσα χρήματα θα «κόψει» η Nova στις ομάδες) τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Με τα ισχύοντα δεδομένα, πάμε σε «ατομικές» διαπραγματεύσεις για μείωση συμβολαίων της επόμενης αγωνιστικής περιόδου…

Πηγή: titormosnet.gr  – Κωνσταντίνος Ρίγκος

Διαβάστηκε 1813 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.