Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:07 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 17:34

Μουσείο Αλατος: Κάτι όμορφο γεννιέται στις αλυκές της Τουρλίδας (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Κάτι όμορφο, κάτι πολύ όμορφο γεννιέται… Ένας θησαυρός από νερό κι αλάτι… Μουσείο Άλατος, αλυκή Τουρλίδας. Δια χειρός Νίκου Κορδόση…”, ενημερώνει τοπική σελίδα στο facebook, με φωτογραφικό υλικό από το ανακατασκευασμένο κτίριο, που όπως φαίνεται είναι έτοιμο.

Το Μουσείο αποτελεί μια ιδέα του ιδρυτή της “Διεξόδου” και υλοποιείται από τον Δήμο.

Το Μουσείο Άλατος, θα είναι το πρώτο στην Ελλάδα και θα φιλοξενείται σε παλαιό -μέχρι πρόσφατα ερειπωµένο- κτίριο της δεκαετίας του 1930 που βρίσκεται στις Αλυκές Τουρλίδας και το οποίο επισκευάζεται.

Μέσα στους χώρους του, σύμφωνα µε τη μελέτη, θα αποτυπώνεται όλη η ιστορία του αλατιού του Μεσολογγίου και όχι µόνο. Επίσης θα εκτίθενται πάσης φύσεως θαλασσινά και ορυκτά αλάτια όλων των χρωµάτων, και από όλο τον κόσµο, εργαλεία, µηχανήµατα, έργα τέχνης από αλάτι, παλιές φωτογραφίες έγγραφα και η μοναδική, γνωστή στην Ελλάδα, συλλογή από αλατιέρες που ξεπερνούν τις 1000 και χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα µέχρι σήµερα.

Όλο αυτό το εκθεσιακό υλικό χρειάστηκε δέκα ολόκληρα χρόνια, πολλές δαπάνες και μεγάλη προσπάθεια από την «Διέξοδο» και τον ιδρυτή της για να συγκεντρωθεί και ήδη φυλάσσεται προκειμένου να εκτεθεί στο μουσείο όταν ολοκληρωθεί.

mesologgi 13 5 2020

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 1749 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.