Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  3:20 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 17:10

Πρόταση Γιώργου Καραμητσόπουλου: "Δωρεάν από τον Δήμο Αγρινίου όλα τα μέσα ατομικής προστασίας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Αγρινίου

Κοιν: Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων

ΠΡΟΤΑΣΗ

Δωρεάν από τον Δήμο Αγρινίου όλα τα μέσα ατομικής προστασίας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων

Την Δευτέρα 18 Μαΐου επαναλειτουργούν τα σχολεία για τις τάξεις της Α΄ και Β΄ Λυκείου και για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Επίσης ο Β΄ κύκλος των ΣΔΕ και τα ΙΕΚ. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών θα βρεθούν ξανά στον ίδιο χώρο.

Είχαμε επισημάνει με παλαιότερη ανακοίνωσή μας την ανάγκη να ολοκληρωθούν εγκαίρως τα θέματα που έχουν να κάνουν με την απολύμανση των σχολείων, τον καθαρισμό από χόρτα των προαύλιων χώρων και το προσωπικό που απαιτείται για τον συχνό καθαρισμό των αιθουσών.

Εκτός όμως από αυτά είναι απαραίτητο κάθε μαθητής, κάθε εκπαιδευτικός αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου να είναι εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα ατομικά μέτρα προστασίας τα οποία πρέπει η πολιτεία να παρέχει δωρεάν.

Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν τήρησε αυτή την αυτονόητη υποχρέωση της. Το μόνο που έκανε ήταν η παραχώρηση ενός αντισηπτικού ανά τμήμα.

Θεωρούμε ότι σε μια τέτοια περίπτωση η τοπική αυτοδιοίκηση και στη δική μας περίπτωση ο Δήμος Αγρινίου θα πρέπει να καλύψει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης.

Προτείνουμε προς τη Δημοτική Αρχή να προμηθεύσει σε κάθε μαθητή, εκπαιδευτικό και μέλος του προσωπικού του σχολείου όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό, αντισηπτικά μαντηλάκια).

Είναι μια πρωτοβουλία που έχουν πάρει ήδη πολλοί Δήμοι σε όλη τη χώρα.

Όπως έχουμε τονίσει, θεωρούμε ιδιαιτέρως παρακινδυνευμένη την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων. Για αυτό είναι ύψιστο καθήκον του Δήμου Αγρινίου να πάρει κάθε δυνατό μέτρο που θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο και θα συμβάλει στην προστασία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των μελών των οικογενειών τους.

 

Για την «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Διαβάστηκε 1009 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.