Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 19:35

27 Γενάρη η Αιτωλοακαρνανία διεκδικεί για την Υγεία της

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 27 Γενάρη αποφασίστηκε στη σημερινή συγκέντρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.

Η τελική αυτή απόφαση πάρθηκε ύστερα από τοποθετήσεις αρκετών φορέων που βρέθηκαν στη συγκέντρωση και συμμετείχαν στη συζήτηση, η οποία έγινε παρουσία και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

P60112-142003Την εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θέλουμε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις μαζικές και δυναμικές. Όλοι οι φορείς της Αιτωλοακαρνανίας πρέπει να ορθώσουμε τη φωνή μας λέγοντας πως το δικαίωμα στην Υγεία πρέπει να το έχουμε όλοι οι πολίτες. Οφείλουμε να βγούμε όλοι στους δρόμους και να γιγαντώσουμε την αντίθεση μας σε αυτή την υποβάθμιση. Πρέπει να γίνει ένας παλαϊκος ξεσηκωμός. Καμία από τις κυβερνήσεις δεν έχει κάνει κάτι για αυτή την κατάσταση κι αν έκαναν κάτι τελικά δεν είχε αποτέλεσμα».

P60112-142027Στα λεγόμενα του Δημάρχου παρέβην στη συνέχεια ο κ. Καμμένος ως εκπρόσωπος της διοίκησης του Νοσοκομείου ο οποίος είπε πως η κατάσταση στο Νοσοκομείο δεν είναι τόσο τραγική όσο λέγεται.

Παρούσα ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Χ. Σταρακά η οποία ανέφερε τα εξής:

«Τα μεγαλύτερα προβλήματα οφείλονται σε μια κρίση. Έχουμε ένα κτίριο κόσμημα και θέλουμε να συνεργαστούμε και να ενώσουμε τις φωνές μας. Επιθυμούμε μια συνεργασία και με το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου ο σωστός επιστήμονας-γιατρός να θέλει να έρθει στο Αγρίνιο και να δουλέψει εδώ. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα σταθεί αρωγός σε όλες τις διεκδικήσεις που θα γίνουν στον τομέα Υγείας.

P60112-142549Ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας στη συνέχεια τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μια στενή συνεργασία όλων των φορέων για να βρεθεί η βέλτιστη λύση για το νοσοκομείο. Τοποθετήσεις έγιναν από διάφορους φορείς και σωματεία που παραβρέθησαν στην αίθουσα όπως ο πρόεδρος της Β” ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Καραμητσόπουλος, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου κ. Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Πεσίνης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Θανάσης Γαλατάς, οι πρόεδροι των εργαζομένων των δυο νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, ο επικεφαλής της Παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο κ. Μερμήγκης, ο πρόεδρος του σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή» κ. Καμζέλας και άλλοι.

Όλες οι τοποθετήσεις συνέκλιναν στο εξής κοινό στοιχείο: στο γεγονός πως η κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου είναι καθ” όλα έκρυθμη και πως πρέπει όλος ο αιτωλοακαρνανικός λαός να συνταχθεί και να υψώσει μια βροντερή φωνή η οποία θα φτάσει στα αυτιά όσων ευθύνονται για την κατάσταση αυτή.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μερμήγκης υποστήριξε πως πρέπει να καταπολεμηθούν όλοι όσοι έφτασαν το Νοσοκομείο και τις δομές Υγείας σε μια υπονόμευση, εννοώντας τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ο κ. Πεσίνης από τον Εμπορικό Σύλλογο τόνισε πως πρέπει να στηθεί ένας αγώνας με τη συνδρομή τόσο του λαού όσο και των φορέων του νομού.

P60112-143331Ο κ. Καμζέλας ανέφερε πως στον αγώνα αυτόν δε θα πρέπει να υπάρχουν βουλευτές που επαφίονται στην άνεση της καρέκλας τους και που ψήφισαν τα μνημόνια αλλά μπροστά και πίσω από τα πανό θα πρέπει να βρίσκεται ο ίδιος ο λαός, συμφωνώντας έτσι με τον κ. Μερμήγκη. Είπε επίσης πως ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και να μην περιοριστεί σε μια μόνο μέρα.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου συμφώνησε επίσης για την εκπόνηση ενός λαϊκού αγώνα για να δικαιωθούν πρώτα από όλα οι πολίτες, καθώς είναι οι άμεσοι αποδέκτες όλων όσων συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον τομέα της Υγείας.

Ο κ. Γαλατάς τάχθηκε κι εκείνος με τη σειρά του με όλους όσοι πιστεύουν στην διεκδίκηση μέσα από αγώνες, απεργίες και καταλήψεις προκειμένου, όπως ανέφερε, να «ιδρώσει το αυτί μερικών».

P60112-143422Ο κ. Καραμητσόπουλος από την Β” ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας πρόσθεσε επίσης πως για να αλλάξουν κάποιες καταστάσεις δεν αρκεί μόνο ο αγώνας αλλά θα πρέπει να γίνουν και καταλήψεις δημόσιων κτιρίων καθώς και κατάληψη της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου.

Από τις προηγούμενες απόψεις διαφοροποιήθηκαν ο κ. Καμμένος καθώς και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας οι οποίοι υποστήριξαν πως η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι… καλύτερη και πως τα προβλήματα δεν είναι πρόσφατα αλλά υφίστανται ακόμη από τη μεταφορά του από το παλιό στο νέο κτίριο εδώ και 3,5 χρόνια.

Οι τοποθετήσεις των προηγούμενων βρήκαν τις σχετικά ήπιες αντιδράσεις του κ. Παπαναστασίου καθώς και των περισσότερων από τους φορείς.

Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα οργανωθεί το συλλαλητήριο.

πηγή: http://agrinioreport.com

 

Διαβάστηκε 2315 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.