Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:05 μμ
 
wm small
Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 18:36

Μεταναστευτικό: Με αναφορές στο Μεσολόγγι οι τοποθετήσεις Λιβανού και Κωνσταντόπουλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αιχμές του Σπ. Λιβανού για τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, συζητήθηκε στη βουλή με τη κυβέρνηση να δέχεται αρκετά πυρά από την αντιπολίτευση, γιατί μπορεί η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα να αντιμετωπίστηκε επιτυχώς η συνολική διαχείριση όμως του μεταναστευτικού είναι ακόμη προβληματική. Μάλιστα οι βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, που τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση δεν παρέλειψαν να κάνουν αναφορές στην αναταραχή που επικράτησε πρόσφατα στο Μεσολόγγι μπροστά στο ενδεχόμενο να  φιλοξενηθούν μετανάστες και στο δεύτερο ξενοδοχείο της πόλης.

Το νομοσχέδιο «παγιώνει τις «Μόριες» εκτίμησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ Δ. Κωνσταντόπουλος. Και πρόσθεσε πως «αντί να δίνει βιώσιμες λύσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών, πάμε σε Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές Νησιών.

«Αναρωτιόμαστε:  Έχετε συζητήσει με τις τοπικές κοινωνίες ώστε να σηκώσουν αυτό το βάρος; Έχετε εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους; Διότι, για παράδειγμα πριν λίγες μέρες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στο Μεσολόγγι για το ενδεχόμενο άφιξης, στην πόλη του Μεσολογγίου, πληθυσμού από τις προσφυγικές δομές. Να σας γνωρίσω, ότι το Μεσολόγγι έχει δύο ξενοδοχεία. Και σήμερα, το ένα από τα δύο φιλοξενεί προσφυγική δομή. Σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό που αναλογεί στον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου έχει καλυφθεί. Ωστόσο, γίνεται συζήτηση για να χρησιμοποιηθεί και η δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα, ως προσφυγική δομή. Σας ερωτώ λοιπόν, είναι λογικό να καλυφθούν και οι δύο ξενοδοχειακές μονάδες της Πόλης με τη φιλοξενία προσφύγων;» αναρωτήθηκε με νόημα ο Δ. Κωνσταντόπουλος.

Ιδιαίτερη σημασία είχαν και τα όσα είπε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, που τυγχάνει και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος. Συγκεκριμένα, πρότεινε, όπως είπε, «στους υπουργούς της κυβέρνησής μας να υπάρξει ασφυκτικότερος έλεγχος στους διεθνείς οργανισμούς και στον ΔΟΜ και να τους συντονίζουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά, γιατί πχ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Μεσολόγγι, οι πολίτες φιλοξενούν εδώ και περίπου δύο χρόνια, 300 πρόσφυγες/μετανάστες στο ένα από τα δύο ξενοδοχεία της πόλης. Προσφάτως, ο ΔΟΜ, προκήρυξε διαγωνισμό στον οποίον μειοδότησε και το δεύτερο ξενοδοχείο της πόλης ( δεν υπάρχει τρίτο ) για να φιλοξενήσει νέους πρόσφυγες/μετανάστες από τα νησιά. Θα πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμός, γιατί αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η προσπάθειά μας να ανακουφίσουμε τα νησιά δεν μπορεί να αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των πόλεων της υπόλοιπης Ελλάδας, είτε στα ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό, είτε σε ζητήματα δημόσιας υγείας», σημείωσε ο κ. Λιβανός.

Απαντώντας στην κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλη, που χαρακτήρισε πολικάντικητην προσέγγισητου Σπ. Λιβανού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον ίδιον αλλά και το κόμμα του να ρωτήσουν τους βουλευτές Αιτωλοκαρνανίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τα στελέχη του κόμματός τους στον νομό, να τους πουν ποια είναι η δική τους θέση για το ζήτημα της μετεγκατάστασης και άλλων προσφύγων/μεταναστών στο Μεσολόγγι. «Σέβομαι την άποψή σας αλλά θέλω να δω τι θα σας πουν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα στελέχη του κόμματός σας στον νομό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1534 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/