Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:09 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 22:19

Σταμάτησε η χρήση δραστικών ουσιών chlorpyrifos/chlorpyrifos methyl

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία οι δραστικές ουσίες chlorpyrifos/chlorpyrifos methyl δεν είναι πλέον εγκεκριμένες για χρήση ως φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Η καταληκτική ημερομηνία χρήσης αποθεμάτων από τον τελικό χρήστη έληξε στις 16 Απριλίου 2020.

Από τον Οκτώβριο του 2020 θα υπάρχει μείωση των ανωτάτων επιπέδων υπολειμμάτων (MRL) των δραστικών ουσιών chlorpyrifos/chlorpyrifos methyl στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές στο χαμηλότερο επίπεδο που μπορεί να μετρηθεί από τα εργαστήρια ανάλυσης. Ορισμένες χώρες της Ε.Ε. δύναται να ανακαλέσουν προϊόντα από την αγορά τους στα οποία ανιχνεύονται οι εν λόγω δραστικές ουσίες.

Κατόπιν των ανωτέρω δεν επιτρέπεται η χρήση των υπαρχόντων σκευασμάτων που περιέχουν τις εν λόγω δραστικές ουσίες από τους επαγγελματίες χρήστες.

Διαβάστηκε 1133 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία