Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  11:52 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 12:29

Restart για την αγορά του Αγρινίου μέρος… δεύτερο – Τι δηλώνουν επαγγελματίες της πόλης (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αυξημένη είναι η κίνηση στους δόμους του Αγρινίου από το πρωί λόγω της «επαναφοράς» των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου, χωρίς να σημαίνει πως ο τζίρος των καταστημάτων έχει θετικό πρόσημο. Οι περισσότεροι που «ξεχύθηκαν στο κέντρο ήταν για να απολαύσουν την ηλιόλουστη ημέρα και να κάνουν έρευνα αγοράς, αν και οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν είναι τόσο αισιόδοξοι πως η έρευνα αυτή θα αποδώσει σε ικανοποιητικό βαθμό.

Το γεγονός ότι η αγοραστική κίνηση της περιόδου των εορτών χάθηκε αποτελεί πλήγμα για την τοπική αγορά, αλλά και γενικότερα για την οικονομία και όλοι αν και ανησυχούν για το μέλλον παίρνουν μια «ανάσα» με το ότι επανήλθαν στην κανονικότητα, έστω και αν αυτή απαιτεί  νέους κανόνες για την προστασία μας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα και ως το τέλος του έτους όλοι οι επαγγελματίες του Αγρινίου το χαρακτηρίζουν κρίσιμο, καθώς η αγορά θα δοκιμαστεί ακόμη μια φορά από τη «νεκρή» περίοδο του Καλοκαιριού, άρα θα τεθεί, όπως υποστηρίζουν, άμεσα το ζήτημα της επιβίωσης των επιχειρήσεων, συνεπώς απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες για να στηρίξουν την τοπική αγορά και στην Κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα και να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη.

Ο Κωνσταντίνος Σπαθούλας

Ο Κωνσταντίνος Σπαθούλας τόνισε: «Ήταν μια καταστροφή αυτό που συνέβη. Απομένει μόνο η ψυχολογία του κόσμου, πάνω σ αυτή βασιζόμαστε ώστε να ανταποκριθούμε και εμείς και οι πελάτες μας στις υποχρεώσεις μας. Το σημαντικότερο είναι για να διατηρηθούν οτι επιχειρήσεις πρέπει να μπει μπροστά το κράτος, μπροστά αλλιώς θα χάσουμε πολλά. Οι μικρές επιχειρήσεις κάποια στιγμή θα κλείσουν, αν το κράτος δεν λάβει δραστικά μέτρα».

Ο Βασίλης Βλάχος

Ο Βασίλης Βλάχος ανέφερε: «η επαναφορά είναι ευχάριστη, αλλά υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα και αγωνία για το αύριο, το οποίο είναι εντελώς άγνωστο. Η αγορά έπρεπε να ανοίξει, γιατί χάθηκαν όλες οι ευκαιρίες, όπως λ.χ. το Πάσχα και αυτό ήταν πολύ μεγάλη ζημιά και μας πήγε πολύ πίσω».

Ο Γιάννης Μακρής

Ο Γιάννης Μακρής σημείωσε: «η παύση αυτή μας γονάτισε, χάσαμε μεγάλο μέρος των εσόδων που θα μπορούσαμε να έχουμε κυρίως το Πάσχα και η εντύπωσή μου είναι πως θα πάρει πολύ χρόνο να επανέλθουμε, δεδομένου πως τα 800 ευρώ σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης, ούτε των οικογενειών που ζούμε από τις επιχειρήσεις τους».

Ο Κώστας Τζαχρήστας

Ο Κώστας Τζαχρήστας δήλωσε: «πέρσι οι σχολές οδηγών πέρασαν ένα 11μηνο με απεργείς, μετά δουλέψαμε ένα μικρό διάστημα και μετά έτυχε το λουκέτο της καραντίνας. Είμαστε τουλάχιστον ένα χρόνο πίσω, γιατί δεν έχουν τελειώσει οι εκκρεμότητες με τους περσινούς μαθητές και λόγω των εξόδων που «τρέχουν» συνεχών, παρά την παύση της καραντίνας. Είναι δύσκολη η διαχείριση των εξόδων και έπειτα λόγω της κρίσης ποιος θα έρθει να βγάλει δίπλωμα οδήγησης; Με το σταγονόμετρο θα είναι ακόμη και οι υποψήφιοι και οι εξεταζόμενοι».

Ο Μπάμπης Γιαννόπουλος

Ο Μπάμπης Γιαννόπουλος είπε: «μας ήρθε πολύ ξαφνικό το λουκέτο λόγω του covid-19. Υπήρξαν δύο καθοριστικοί μήνες για το εμπόριο τους οποίους χάσαμε, αλλά ήταν και ευκαιρία να οργανωθούμε περισσότερο και να ετοιμαστούμε για την καλοκαιρινή σεζόν που προλάβαμε στο όριο. Το γεγονός ότι χάσαμε το Πάσχα ήταν τεράστιο πλήγμα, περίμενε να δουλέψει και η μικρότερη και η μεγαλύτερη επιχείρηση και δεν έγινε τίποτε. Πιστεύουμε ότι επειδή όλοι ήταν δύο μήνες εκτός θα έχουν δημιουργηθεί ανάγκες και θα πρέπει ο κόσμος να τις καλύψει, συνεπώς θα «απευθυνθεί στην τοπική αγορά».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 2224 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.