Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:21 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 20:35

14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί ένωσαν τις φωνές τους για έναν κοινό σκοπό (VIDEO)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Δε σας έχουμε ξεχάσει» – Συμμετέχει η Πολυξένη Τσώνη, Κοινωνική Λειτουργός στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Δεκατέσσερις Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί από την Ελλάδα και την Κύπρο ένωσαν τις φωνές τους για έναν κοινό σκοπό: να ενισχύσουν την ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών, τη δημιουργικότητά τους και τη σύνδεσή τους με το σχολείο, παρά το κλείσιμο των φυσικών χώρων του. Στην πρωτοβουλία συμμετέχει η Πολυξένη Τσώνη, Κοινωνική Λειτουργός στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Παρουσίασαν, λοιπόν, ένα πρωτότυπο συλλογικό τραγούδι με τίτλο «Δε σας έχουμε ξεχάσει», που δημιούργησαν εν μέσω κρίσης Covid-19, για να ενδυναμώσουν τους μαθητές των σχολείων.

Το τραγούδι αναμένεται ν’ αξιοποιηθεί άμεσα σε παρεμβάσεις σχολικής κοινωνικής εργασίας με μαθητές που αντιμετωπίζουν προκλήσεις κοινωνικής απόστασης, κοινωνικής απομόνωσης, ακόμα και περιθωριοποίησης από τη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διδακτορικής συμμετοχικής έρευνας-δράσης που εκπονείται από την Υποψήφια Διδακτόρισσα του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Φαρμάκη Στυλιανή, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Κοινωνικής Εργασίας Δ.Π.Θ. Αγάπης Κανδυλάκη.

«Είχα την τιμή ως συντοπίτισσα σας να λάβω μέρος στη συλλογική δράση και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί ένα πρωτότυπο τραγούδι για όλους τους μαθητές, αλλά κυρίως για εκείνους που ένιωσαν απομόνωση και περιθωριοποίηση από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για διάφορους λόγους κατά τη διάρκεια της καραντίνας με στόχο να τους στείλουμε ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας» λέει σχετικά η Πολυξένη Τσώνη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ερμηνείες:

Ερμηνεύουν το τραγούδι κατά σειρά εμφάνισης οι 14 Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί Ελλάδας και Κύπρου: Καπλάνης Κωνσταντίνος, Ιωάννου Μαριλένα, Χυδίρογλου Λεμονιά, Κασσά Μαρία, Κολοκοτρώνη Ζωή, Φαρμάκη Στυλιανή, Λεοντίου Άντρη, Γιαννέλου Ευαγγελία, Τσώνη Πολυξένη, Μπαγιώκη Μαρία, Σκραπαλή Φωτεινή, Σκουμή Αλεξάνδρα, Χάρου Βασιλική, Μαργαρίτη Έλενα.

Συντελεστές:

Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Φαρμάκη Στυλιανή, Κυριαζής Γιώργος
Στίχοι: Φαρμάκη Στυλιανή, Καπλάνης Κωνσταντίνος
Κιθάρα: Κυριαζής Γιώργος
Μοντάζ: Τόμτσης Γιάννης, Φαρμάκη Στυλιανή
Παραγωγή: Φαρμάκη Στυλιανή

*Το έργο υποστηρίχθηκε από από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της Δράσης «Υποτροφίες ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Υποψηφίων Διδακτόρων» (Αριθμός Υποτροφίας: 560).

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 2196 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 20:42
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.