Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:35 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 14:17

Σχολεία: Έτσι επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές τη Δευτέρα 11 Μαΐου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ολα τα μέτρα με τα οποία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ξαναμπαίνουν στην τάξη
 

Στη δημοσιότητα δόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση η οποία καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο επιστρέφουν σε λειτουργία τα σχολεία από τη Δευτέρα 11 Μαΐου με τους μαθητές Γ’ λυκείου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα – 18 Μαΐου – θα ακολουθήσουν οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Αναλυτικά τι προβλέπεται:

  • Σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών

  • Για να επιτευχθεί αυτό, όπου είναι απαραίτητο, το κάθε τμήμα χωρίζεται σε δύο ισοδύναμα υποτμήματα

  • Ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά αίθουσα διδασκαλίας ορίζεται σε 15

  • Οι μαθητές του α’ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές του β’ υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές του α΄ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του β΄ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

  • Τα κυλικεία των σχολικών μονάδων παραμένουν κλειστά μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

  • Για το σχολικό έτος 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και η λειτουργία βιβλιοθηκών

  • Η  χρήση μάσκας στις σχολικές αίθουσες είναι προαιρετική

  • Στους μαθητές που έχουν ευπαθή άτομο ή ασθενή στην οικογένεια, παρέχεται η δυνατότητα της εξ αποστάσεως διδασκαλία, χωρίς να προσμετρούνται οι απουσίες

  • Το πρακτικό μάθημα «Εργαστήρια Πληροφορικής» πραγματοποιείται με κάλυψη των πληκτρολογίων με μεμβράνη οικιακής χρήσεως, η οποία αφαιρείται με την εναλλαγή κάθε χρήστη

  • Για το σχολικό έτος 2019-2020, δεν διεξάγονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων όλων των τύπων.

Εξαιρούνται οι εξετάσεις των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων και στρατεύσιμων μαθητών, οι απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίου και Γ.Ε.Λ. των παρελθόντων ετών, καθώς και των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. που εμπίπτουν στις διατάξεις των άρθρων 130 και 151 του ν. 4610/2019 (Α’ 70) και του άρθρου τεσσαρακοστού ένατου της από 13.4.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 84).

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1012 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.