Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:25 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 12:50

Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα χρήσιμο εργαλείο, που μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν και οι αγρότες.

Η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών είναι πλέον διαθέσιμη, μέσω του gov.gr, σε όλους τους πολίτες που θέλουν να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που υλοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του υφυπουργού Γρηγόρη Ζαριφόπουλου και συγκεντρώνει σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα (nationaldigitalacademy.gov.gr) δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, ελεύθερα διαθέσιμο στους πολίτες. Στην πρώτη της έκδοση η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών διαθέτει πάνω από 150 μαθήματα βασικού και προχωρημένου επιπέδου που αντιστοιχούν σε πάνω από 1.500 ώρες εκπαίδευσης.

Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε αυτούς που χρειάζονται βασικές ψηφιακές δεξιότητες στην καθημερινότητά τους όσο και σε αυτούς που θέλουν να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους στις νέες τεχνολογίες. Ο κάθε πολίτης μπορεί να επιλέξει το μάθημα που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά του και στο επίπεδο γνώσης του, να το παρακολουθήσει και να το ολοκληρώσει όποτε ο ίδιος επιθυμεί.


Τι είναι η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών;

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να συγκεντρώσει, σε ένα σημείο εισόδου, εκπαιδευτικό περιεχόμενο που βελτιώνει τις ψηφιακές δεξιότητες των πολιτών.

Πώς μπορώ να ενταχθώ στην Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών και να βελτιώσω τις ψηφιακές δεξιότητές μου;

Ελεύθερα, δωρεάν και χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες εγγραφής, ο χρήστης επιλέγει την κατηγορία, τη θεματική ενότητα και το μάθημα που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά του και στο επίπεδο γνώσης του (Βασικό, Προχωρημένο). Η παρακολούθηση είναι διαδικτυακή και γίνεται με τον ρυθμό που ταιριάζει στον καθένα!

Πώς δημιουργήθηκε το περιεχόμενο της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών;

Το παραχώρησαν δωρεάν και προς χρήση από τους πολίτες, επιλεγμένοι οργανισμοί με αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό κύρος: ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, γνωστές διεθνείς εταιρείες, τραπεζικά ιδρύματα, τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και οργανισμοί ψηφιακής εκπαίδευσης.

Πώς επιλέχθηκε το περιεχόμενο; Είναι έγκυρο;

Επιλέχθηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με Έλληνες ακαδημαϊκούς και ειδικούς στην ψηφιακή εκπαίδευση. Αξιοποιήθηκε ελληνική και διεθνής εμπειρία ώστε τα κριτήρια επιλογής να διασφαλίσουν, α) την ποιότητα στο περιεχόμενο και στην δομή της εκπαιδευτικής πλατφόρμας και, β) την απλότητα στη χρήση.

Θα μπορέσω να βρω μαθήματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μου;

Η πλατφόρμα είναι δυναμική. Δηλαδή, τόσο οι θεματικές ενότητες όσο και τα μαθήματα θα συνεχίσουν να εμπλουτίζονται, καλύπτοντας μεγαλύτερο εύρος εκπαιδευτικών αναγκών. Ακόμα περισσότεροι πάροχοι περιεχομένου θα προσφέρουν εκπαιδευτική ύλη και ευκαιρία για περισσότερες ώρες «παρουσίας» των πολιτών στην Ψηφιακή Ακαδημία. Ο κάθε ένας μπορεί να βρει λιγότερες ή περισσότερες ώρες ενδιαφέρουσας εκπαίδευσης!

Στο άμεσο μέλλον, η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών θα προσφέρει αυτοδιαγνωστικά εργαλεία για να μπορεί ο κάθε πολίτης να αξιολογήσει το επίπεδο των ψηφιακών του δεξιοτήτων. Ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτών των εργαλείων αλλά και τους προσωπικούς στόχους του κάθε πολίτη, η πλατφόρμα θα προτείνει εξατομικευμένα ‘εκπαιδευτικά μονοπάτια’, με συνδυασμούς μαθημάτων από τους διάφορους παρόχους.

Διαβάστηκε 1292 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία