Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:12 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 18:49

Αν δεν μιλάγαμε για τον άνθρωπο που παρέδωσε μετά από τέσσερα χρόνια 20% απορρόφηση του ΕΣΠΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκ διαμέτρου διαφορετικές προσεγγίσεις από το Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Απόστολο Κατσιφάρα αναφορικά με το εφετινό τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο πρώην περιφερειάρχης διαπιστώνει πως η νυν περιφερειακή αρχή «απλά, συνεχίζει τα έργα που είχαν δρομολογηθεί από τη δική μας διοίκηση». «40 εκ. € ετησίως τα προηγούμενα χρόνια, 12 εκ € το 2020. Ίσα ίσα για να συνεχίσουν τα έργα που διεκδικήσαμε, ωριμάσαμε και εντάξαμε εμείς με πολλή δουλειά και όραμα, όταν η νυν περιφερειακή αρχή και τότε αντιπολίτευση μιλούσε για «διαχείριση», λέει ο Απ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Νεκτ. Φαρμάκης μιλά για εμπροσθοβαρές και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα έργων μιλά ο Ν. Φαρμάκης. Μάλιστα στις αιτιάσεις του Απ. Κατσιφάρα περί ελλείμματος στρατηγικής, οράματος και διεκδίκησης από την περιφερειακή αρχή η απάντηση του Νεκτ. Φαρμάκη είναι πως «για όποιους αντιλαμβάνονται τα έργα ως πολιτική – και μάλιστα προεκλογικών σκοπιμοτήτων – εμείς δεν σπεύδουμε στο τέλος της θητείας μας να προσφέρουμε υποσχέσεις εκατομμυρίων, αλλά στην αρχή της, να διαθέσουμε πραγματικά εκατομμύρια για πραγματικά έργα!»

Σημασία ωστόσο έχει πως πριν πει ο,τιδήποτε ο Απ. Κατσιφάρας, η όποια κριτική του θα ήταν περισσότερο πειστική, αν δεν μιλάγαμε για τον άνθρωπο που παρέδωσε μετά από τέσσερα χρόνια απορρόφηση του ΕΣΠΑ λίγο πάνω από το 20%. Και μάλιστα μια τόσο χαμηλή απορρόφηση όταν είχε προηγουμένως μια ακόμη θητεία για να προετοιμάσει το τρέχον ΕΣΠΑ.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 2818 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.