Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:20 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 18:13

“Ενωμένο Εμπόριο”: Εθνική προτεραιότητα η στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O συνδυασμός «Ενωμένο Εμπόριο με αξιοπρέπεια και προοπτική», που συμμετέχει στις διεργασίες του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας των μικρών και πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, ενόψει και του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς.

“Η ρευστότητα αυτή θα πρέπει να χορηγηθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να λάβουν άμεσα, από λίγα χρήματα οι πολλοί, και όχι από πολλά οι λίγοι”, όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Έχουν γραφεί πολλά και έχουν ειπωθεί ακόμη περισσότερα για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ μετά την πανδημία του κορονωιού και όχι μόνο για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά κυρίως με αυτά πού αφορούν την επανεκκίνηση της οικονομίας και τα μέτρα στήριξης της.

Η επόμενη μέρα έφθασε και η σταδιακή επαναφορά λειτουργίας των επιχειρήσεων άρχισε.

Από τις 4 Μαΐου άρχισε να λειτουργεί ένα μικρό μέρος των επιχειρήσεων κυρίως του Λιανεμπορίου σύμφωνα με απόφαση της πολιτείας , για την οποία το ΕΝΩΜΕΝΟΕΜΠΟΡΙΟ με πρόσφατο δελτίο τύπου, διαφώνησε με αυτή εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας των συναδέλφων. Η πολιτεία δεν έλαβε καθόλου υπ΄όψιν της ότι η απόφαση της θα δημιουργήσει προβλήματα ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ στην αγορά κάτι εξ΄άλλου που ίσχυσε και σε όλη τη διάρκεια του υποχρεωτικού κλεισίματος της αγοράς τόσο με τα σούπερ μάρκετ ,όσο και με την ελεύθερη λειτουργία του ηλεκτρονικού εμπορίου ,κάτι που είχαμε επισημάνει έγκαιρα .

Για την επόμενη μέρα κάτι ανάλογο που ποτέ δεν είχαμε ζήσει μέχρι σήμερα, όλοι συμφωνούν ότι απαιτούνται μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και μάλιστα όλοι αναφέρονται σε ΓΕΝΝΑΙΑ μέτρα που απαιτείται να λάβει η πολιτεία .

Είχαμε τονίσει ότι τα μέτρα είναι αναγκαία να ληφθούν ΑΜΕΣΑ και αυτό σημαίνει ότι κυρίως η αγορά χρειάζεται με την επανεκκίνηση της ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ που πρέπει θα δοθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να λάβουν απο ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΟΙ ΛΙΓΟΙ. Η πολιτεία μέχρι σήμερα στο θέμα της πρόσβασης στον δανεισμό αποφάσισε ο τρόπος να είναι έμμεσος μέσω των τραπεζών, οπότε μπορεί να καταλάβει κανείς ότι η διαδικασία απαιτεί και χρόνο και όρους κάτι που σημαίνει ότι θα είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να δοθεί η απαιτούμενη ΜΙΚΡΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επανέλθουν και βέβαια αναφερόμαστε σε ποσά που φθάνουν μέχρι τα 10.000 ευρώ.

Σήμερα ο Εμπορικός κόσμος της χώρας ΑΠΑΙΤΕΙ και η κυβέρνηση ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να λάβει μέτρα στήριξης με τη μορφή ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ – ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ χωρίς την υποχρεωτική παρέμβαση των Τραπεζών ,με εγγύηση του δημοσίου με πολύ γρήγορες διαδικασίες ώστε τα χρήματα να φθάσουν γρήγορα στους συναδέλφους.

Πρέπει ακόμη να τονίσουμε ότι τα 800 ευρώ που ο κάθε συνάδελφος έλαβε από την επιδότηση της πολιτείας είναι ελάχιστα για περίπου δύο μήνες κλειστές επιχειρήσεις.

Το ΕΝΩΜΕΝΟΕΜΠΟΡΙΟ θέλει επίσης να απευθυνθεί στους φίλους και φίλες ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ της πόλης μας και της περιοχής μας και τους ζητά να αντιληφθούν και να συναισθανθούν ποσό σημαντικό για την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ την τοπική οικονομία και κοινωνία ,όπως εξάλλου και για όλες τις πόλεις της χώρας ,είναι η ΣΤΗΡΙΞΗ των φυσικών καταστημάτων της πόλης μας αλλά και των άλλων επαγγελματιών της ,που και σε αυτή την κρίση του κορωνοϊού επλήγησαν έντονα.

Θέλουμε να απευθυνθούμε για άλλη μια φορά προς την πολιτεία και να τονίσουμε με έμφαση ότι πρέπει να αποτελέσει ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ οι οποίες παρόλο που προέρχονται από μια δεκαετή κρίση έχοντας εξαντλήσει τις αντοχές τους επιχειρούν και πάλι να επανέλθουν μετά και από τη πρόσφατη περιπέτεια της πανδημία προσπαθώντας να διατηρήσουν και τις θέσεις εργασίας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 882 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.