Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  4:38 πμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 18:25

Τσιόδρας: 10 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και κανένας νέος θάνατος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αυτή την ώρα ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνει για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην χώρα μας. Τα νέα κρούσματα, οι θάνατοι και η Ελλάδα χωρίς μέτρα που ζει μια κρίσιμη περίοδο. Δείτε ζωντανή εικόνα από το υπουργείο Υγείας.

Ημέρα… δεύτερη χωρίς τα περιοριστικά μέτρα στο “κεφάλι” μας και ο Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας για την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κ. Τσιόδρας, ενημερώνει για το πώς κινείται ο “αόρατος εχθρός” στην χώρα μας, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που θα δείξει και πώς θα κινηθούμε στο μέλλον.

Σήμερα, Τρίτη 05.05.2020, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 10 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 2.642 συνολικά.

Το σημαντικότερο όμως; Ότι δεν υπάρχει κανένας νέος καταγεγραμμένος θάνατος, με αποτέλεσμα η λίστα των νεκρών να αριθμεί ακόμη 146 άτομα, εκ των οποίων οι 39 γυναίκες. Τα θύματα είχαν μέση ηλικία τα 75 έτη και το 93,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Από αυτά, το 55,4% αφορά σε άνδρες, τα 598 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.317 με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 67 έτη. Το 23% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 97% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Τέλος, 81 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

newsit.gr

Διαβάστηκε 1045 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.