Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:07 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 18:20

Μόνο που το κριτήριο είναι που συμφέρει…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προχωρά ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, με την ευκαιρία της σταδιακής επαναλειτουργίας των καταστημάτων.

Η καμπάνια εστιάζει στη σημασία που έχει η αγορά προϊόντων από τα τοπικά εμπορικά καταστήματα. Η επιχειρηματολογία του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ξεδιπλώνεται ως εξής : «Στηρι…ΖΟΥΜΕ την τοπική αγορά κάνοντας τις αγορές μας από τα τοπικά καταστήματα. Έτσι, στην πραγματικότητα στηρίζουμε τον συγγενή μας, τον γείτονα, τον φίλο μας, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον δικό μας άνθρωπο. Γιατί αυτοί είναι οι έμποροι του Αγρινίου… οι δικοί μας άνθρωποι, με “ταυτότητα” και “ονοματεπώνυμο”. Κερδι… ΖΟΥΜΕ όλοι γιατί ο τζίρος ανακυκλώνεται μέσα στην πόλη μας, δεν φεύγει το ίδιο βράδυ για τα ταμεία των πολυεθνικών εταιρειών ή των υπερεθνικών αλυσίδων. Δεν χάνεται μέσα από τις ηλεκτρονικές αγορές στο… άπειρο ίντερνετ».

Ωραία ακούγονται όλα αυτά και σε μεγάλο βαθμό είναι σωστά, όμως όταν ψωνίζει κανείς αποφασίζει πλέον με όρους κόστους – οφέλους και όχι τόσο με τη λογική του να στηρίξει το γνωστό, το φίλο ή το γείτονα. To κριτήριο λοιπόν είναι που συμφέρει και όχι που ζει ο καθένας. Πόσο μάλλον σε μια εποχή που τα οικονομικά των περισσότερων είναι περιορισμένα. Η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου πανελλαδικά, όχι μόνο στο Αγρίνιο, ήταν μια πραγματικότητα πριν ακόμη προκύψει η πανδημία του κορονοϊού. Η επιχειρηματολογία λοιπόν των εμπόρων της περιοχής για να γίνει περισσότερο πειστική θα πρέπει να συμπεριλάβει και περισσότερο οικονομικά επιχειρήματα και όχι τόσο συναισθηματικά.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 3791 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 22:14
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.