Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  10:07 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 18:15

Επίδομα παιδιού: Από ποια δόση του Α21 χρειάζεται η φορολογική δήλωση για πληρωμή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου της αίτησης Α21

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2019 απαιτείται για την καταβολή της γ’ δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 στις 31 Ιουλίου που θα καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ.

Στην περίπτωση που κάποιος δικαιούχος παρουσιάσει αυξημένα εισοδήματα το 2019 σε σχέση με το 2018 τότε γίνεται συμψηφισμός με τις επόμενες δόσεις του επιδόματος παιδιού. Μετά την υποβολή φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητικής αυτής, το ποσό του επιδόματος επαναϋπολογίζεται με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου της αίτησης Α21.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών. Αυτό σημαίνει ότι αν το εισόδημα του δικαιούχου έχει αυξηθεί το 2019 και δικαιούται μικρότερο επίδομα από αυτό που θα δικαιούνταν με βάσει το εισόδημα του 2018, τότε γίνονται αυτόματοι συμψηφισμοί και τα χρεωστούμενα κρατούνται από τις επόμενες δόσεις του Επιδόματος. Αν όμως το εισόδημα έχει αυξηθεί σημαντικά, ώστε να υπερβαίνει ακόμη και τα ανώτατα εισοδηματικά όρια, τότε τα εισπραχθέντα ποσά επιστρέφονται.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΑ διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα δηλωθέντα στοιχεία από τους αιτούντες του επιδόματος παιδιού με τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών, των Μητρώων του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών Συντάξεων, των πληροφοριακών συστημάτων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και κάθε άλλης δημόσιας αρχής.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2020 υποβάλλονται διαρκώς – όπως και πέρυσι – μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2021.

Το επίδομα παιδιού έχει εισοδηματικά κριτήρια και ξεκινάει από τα 28 ευρώ μηνιαίως, ενώ μπορεί να ξεπεράσει και 500 ευρώ σε οικογένειες με πέντε παιδιά και πάνω, ανάλογα με το εισόδημα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 1154 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.