Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:08 πμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 10:39

Παράταση της ισχύος των αδειών οδήγησης από το υπουργείο Μεταφορών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το υπουργείο καλεί τις Υπηρεσίες Μεταφορών καθώς και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) να εξετάσουν την αποστολή των ήδη εκτυπωμένων εντύπων αδειών οδήγησης στη διεύθυνση κατοικίας των ενδιαφερομένων

Στην αυτοδίκαιη παράταση της ισχύος των αδειών οδήγησης αλλά μόνο για οδήγηση εντός της επικράτειας και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας προχωρεί το υπουργείο Μεταφορών με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Συγκεκριμένα, με σκοπό την αποφυγή διάδοσης του ιού COVID-19 και την αποφυγή συγχρωτισμού στις Υπηρεσίες Μεταφορών παρατείνεται αυτοδίκαια:

Έως και την 31η Ιουλίου 2020 η ισχύς των αδειών οδήγησης και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) με ημερομηνία λήξης εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως την 31ή Ιουλίου 2020.

Έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2020 η ισχύς των αδειών οδήγησης με ημερομηνία λήξης από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως την 30 Σεπτεμβρίου 2020 των κατόχων άνω των εξήντα πέντε (65) ετών και των κατόχων με χρονικό περιορισμό της άδειας οδήγησης για λόγους υγείας. Εξαιρούνται οι άδειες των επαγγελματικών κατηγοριών για τις οποίες ισχύει η καταληκτική ημερομηνία της 31ής Ιουλίου 2020.

Η παράταση χορηγείται για οδήγηση αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας.

Επιπλέον, παρατείνεται για έξι μήνες η ισχύς των Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.) που λήγουν κατά το χρονικό διάστημα από την 16η Μαρτίου 2020 έως και την 30ή Ιουνίου 2020, καθώς και των Δ.Ε.Ε. των οποίων η καταληκτική ημερομηνία ισχύος βρίσκεται εντός του χρονικού διαστήματος αυτού.

Επίσης το υπουργείο καλεί τις Υπηρεσίες Μεταφορών καθώς και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) να εξετάσουν την αποστολή των ήδη εκτυπωμένων εντύπων αδειών οδήγησης στη διεύθυνση κατοικίας των ενδιαφερομένων που έχει δηλωθεί στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση με συστημένη επιστολή ή άλλο πρόσφορο μέσο που διασφαλίζει την ασφαλή παράδοση της άδειας οδήγησης στο δικαιούχο της.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται η παράκληση στις Υπηρεσίες Μεταφορών και τα Κ.Ε.Π της χώρας να παραχωρούν προτεραιότητα στους πολίτες, οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν με όχημα για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό ή επιθυμούν να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις/διαγωνισμούς.

Παράταση ορίου ηλικίας λεωφορείων

Με δεύτερη εγκύκλιο που υπέγραψε ο κ. Κεφαλογιάννης παρατείνονται οι προθεσμίες που αφορούν το όριο ηλικίας της απόσυρσης των οχημάτων των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου, στο πλαίσιο λήψης των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του ιού COVID-19.

Η απόφαση αφορά στους συγκοινωνιακούς φορείς ΚΤΕΛ Α.Ε. και ΚΤΕΛ και τις επιχειρήσεις που διαθέτουν ειδικά τουριστικά λεωφορεία, ειδικά τουριστικά λεωφορεία Δημοσίας Χρήσης ανοικτού τύπου, σχολικά λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ) με οδηγό.

Με βάση την εγκύκλιο αναστέλλεται από 16.03.2020 έως και 31.12.2020 η ισχύς των διατάξεων που αφορούν το όριο ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία:

των αστικών, ημιαστικών και υπεραστικών λεωφορείων των φορέων παροχής του συγκοινωνιακού έργου, των ειδικών τουριστικών λεωφορείων δημόσιας χρήσης, των ειδικών τουριστικών λεωφορείων δημόσιας χρήσης ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης πόλεων, των σχολικών λεωφορείων ιδιωτικής χρήσης και των επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ) οχημάτων με οδηγό.

Ορίζεται επίσης ότι προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας δεν απαιτείται η αναγραφή επί των αδειών κυκλοφορίας των νέων ορίων ηλικίας.

ethnos.gr

Διαβάστηκε 830 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.