Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:18 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 19:33

Και όμως: Η ελληνική σημαία κυματίζει σε κορυφή του Βόρειου Πόλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αυτή είναι μια άγνωστη ιστορία, που αποτυπώνει την ηρωική προσπάθεια ενός Έλληνα ταξιδιώτη.

Ο πιο πολυταξιδεμένος άνθρωπος στη Γη, σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά και το Νational Geographic Traveller, Mπάμπης Μπίζας περιγράφει πως ύψωσε στις 90° βόρειο πλάτος, την ελληνική σημαία.

Το γιγάντιο ελικόπτερο της ρώσικης πολιτικής αεροπορίας, που έχει ξεκι­νήσει πριν από 8 ώρες απ' τον πολικό σταθµό «Πρίμα» του Ακρωτηρίου Μπαράνοφ στη Σεβέρναγια Ζέµλια, ακουµπάει πάνω στην παγωμένη επιφάνεια του ωκεανού, σ' ένα γιγάντιο κοµµάτι επιπλέοντος πάγου. Από κάτω υπάρχουν 3500 µέτρα νερού. Επάνω η κορυφή της Γης. Ο Βόρειoς Πόλος!

Μέχρι τώρα ελάχιστοι ταξιδιώτες έχουν κατορθώσει να φτάσουν σ' αυτό το µα­κρινό και δυσπρόσιτο σημείο της Γης. Κι όσοι ήρθαν, το κατάφεραν χάρη στα ρώσικα πυρη­νοκίνητα παγοθραυστικά που κάθε καλοκαίρι ανοίγουν δρόµο ανάµεσα στους αιώνιους πά­γους που αγκαλιάζουν τον Βόρειο Παγωµένο Ωκεανό, και φέρνουν µαζί τους µερικές δεκάδες αποφασισµένους ταξιδιώτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

pronews.gr
Διαβάστηκε 1953 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.