Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:39 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 19:26

Κορωνοϊός – ΕΟΔΥ: Σε ισχύ το Πρόγραμμα των Κινητών Ομάδων στην ελληνική επικράτεια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ βρέθηκαν  σε σγημεία της Αττικής, σε Δομοκό, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη – Θετική υποδοχή από τους πολίτες

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα η υλοποίηση του προγράμματος των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020», με στόχο την ανίχνευση και τον έλεγχο πιθανών κρουσμάτων του Covid-19.

Το σχετικό πρόγραμμα βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε στρατηγικό σχεδιασμό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και έχει ως αφετηρία κλειστές δομές με απόλυτη προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

eody1
 
eody2
Οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ σε εφαρμογή του προγράμματος αναπτύχθηκαν σε επιλεγμένα σημεία της ελληνικής επικράτειας και συνέλεξαν δείγματαγια την ανίχνευση του κορωνοϊού.

Ενδεικτικά Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν ελέγχους στην Αθήνα, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, στον Δομοκό, στην Καρδίτσα, καθώς και στη Θεσσαλονίκη. Σταδιακά και καθημερινά ολοκληρώνονται οι διαδικασίες, ώστε το σύνολο των ομάδων να αναπτυχθούν σε ολόκληρη την χώρα.

eody3
eody4
Οι πολίτες από την πρώτη στιγμή υποδέχθηκαν θετικά την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ σε όλα τα σημεία όπου εμφανίστηκαν οι Κινητές Ομάδες.
protothema.gr
Διαβάστηκε 1055 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.