Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 18:15

Επικοινωνία Σπ. Λιβανού με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εσωτερικών για το κρίσιμο ζήτημα της εστίασης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Κοινοβουλευτικός  Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ.Σπήλιος Λιβανός, επικοινώνησε με τους συναρμόδιους υπουργούς   Ανάπτυξης κ.  Αδωνη Γεωργιάδη και Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, προκειμένου να συζητήσει το κρίσιμο ζήτημα της εστίασης, τόσο γενικότερα στη χώρα, όσο όμως και ειδικότερα σε σχέση με όσα πρέπει να γίνουν για τη δραστική στήριξη του κλάδου  στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. 

Ο κ. Λιβανός, έθεσε υπόψιν των συναρμοδίων υπουργών τα αιτήματα της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής, Ψυχαγωγίας Αγρινίου, για τα οποία είχε διεξοδική ενημέρωση από τους εκπροσώπους του κλάδου. 
Κατά τη συζήτηση, επιβεβαιώθηκε η σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης  στη στήριξη όλων των επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται και θα συνεχίσουν να πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας.

Η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς, όπως και ο  κ. Λιβανός συμμερίζονται  την εύλογη  αγωνία των εκπροσώπων του κλάδου, καθώς οι νέοι κανόνες που μας επιβάλλει η πρώτιστη προτεραιότητα της προστασίας της Δημόσιας Υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την «εξίσωση».

Η κυβέρνηση, ωστόσο, όπως τόνισε,  έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή τόσο τα γρήγορα αντανακλαστικά της όσο και την έμπρακτη στήριξή τους σε όσους πλήττονται, πάντοτε όμως, με σύνεση και σωστό προγραμματισμό και με το βλέμμα, όχι στη βραχυπρόθεσμη διαχείριση των προβλημάτων, αλλά στην επόμενη ημέρα από την πανδημία, η οποία, κατά κοινή παραδοχή, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ηδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε νέα μέτρα για στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου τα εστιατόρια, καφέ, μπαρ κα, αν τα μέτρα προστασίας αποδώσουν αλλά και να παραταθεί η επανέναρξη της λειτουργίας τους, αν όλοι δεν τηρήσουμε τους κανόνες.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, προκειμένου, σε όποιους Δήμους και καταστήματα εστίασης είναι δυνατό, να αυξηθεί ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων, με ελάχιστο αντίτιμο, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των πελατών και συνεπακόλουθα, ο τζίρος τους. 

Η κυβέρνηση είναι δίπλα στις πιο «ευάλωτες» από τη «μεταδοτικότητα» των συνεπειών του ιού, επιχειρήσεις. Οφείλουμε, όμως, όλοι μας να είμαστε  συνεπείς στις υποχρεώσεις μας έναντι της Πολιτείας, στο μέτρο του δυνατού, γιατί μόνον έτσι θα στηριχθεί η  κοινή προσπάθεια. Ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος. Αλλά, όπως και με την έλευση της πανδημίας στη χώρα, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Διαβάστηκε 1401 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/