Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:02 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 18:56

Μητσοτάκης: «Δεν είμαι ακόμα πεπεισμένος ότι πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στη συζήτηση στη Βουλή για τον κορονοϊό σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν είναι ακόμα πεπεισμένος ότι τα δημοτικά σχολεία πρέπει να ανοίξουν, ενώ τόνισε ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν γύρω στις 20 Μαΐου.

Στις ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την χρήση μασκών απάντησε μεταξύ άλλων στην δευτερολογία του στην Βουλή ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τα δημοτικά σχολεία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είμαι ακόμα πεπεισμένος ότι πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά. Για τον απλούστατο λόγο ότι στα μικρά παιδιά είναι πιο δύσκολο να επιβάλεις κανόνες υγιεινής και είναι πιο δύσκολο να πάμε σε σπαστές τάξεις όπως στα γυμνάσια και τα λύκεια», προσθέτοντας ότι επαναφορά στην κανονικότητα δεν νοείται χωρίς επαναλειτουργία των σχολείων.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι στην αρχή της επιδημίας υπήρχε η άποψη ότι τα παιδιά ήταν «υγειονομικές βόμβες», κάτι που πλέον δεν τεκμηριώνεται. Τόνισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν περί τις 20 Μαΐου. Ξεκαθάρισε, επίσης ότι το άνοιγμα των σχολείων ήταν ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

«Δεν πετάμε το μπαλάκι στην κοινωνία και βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση προτάσσει την ατομική ευθύνη έναντι της συλλογικής.

Απαντήσεις για τεστ και μάσκες

«Η στρατηγική αυτή αποδείχθηκε επί της αρχής σωστή», είπε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας, παράλληλα, ότι από την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για τα τεστ αντισωμάτων που θα ξεκινήσουν να διενεργούνται.

«Με τις μάσκες ακολουθήσαμε απόλυτα τις υποδείξεις της υγειονομικής επιτροπής. Όσο ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια δεν ήταν απαραίτητες. Και τώρα κρίνονται απαραίτητες μόνο ως συμπληρωματικό κέντρο. Το αν πρέπει να πάμε σε διατίμηση είναι ένα εύλογο ερώτημα. Και με τα αντισηπτικά το εξετάσαμε και επιλέξαμε να μην πάμε σε διατίμηση. Η αγορά με δική μας παρότρυνση κάλυψε τις ανάγκες. Το ίδιο πιστεύω θα γίνει και με τις μάσκες. Το ότι βρέθηκαν ελληνικές εταιρείες να παράγουν μάσκες είναι θετικό. Άλλες χώρες παραγγέλνουν από την Κίνα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Σε καμία περίπτωση δεν διαταράχθηκε η προμήθεια των νοσοκομείων, που είχαν τις αναγκαίες μάσκες. Είναι διαφορετικό να υπάρχουν επιστημονικές διαφωνίες για το άνοιγμα των σχολείων και άλλο να καλλιεργείται μια ανασφάλεια για πολιτικούς λόγους», τόνισε.

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1456 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/

Πολυμέσα