Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  12:07 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 18:20

Ελληνική Λύση: "Απλήρωτοι και χωρίς μέσα προστασίας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 5958 27/04/2020 σχετικά με το θέμα «Απλήρωτοι και χωρίς μέσα προστασίας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ».


 

ΘΕΜΑ: «Απλήρωτοι και χωρίς μέσα προστασίας οι εργαζόμενοι της “ΛΑΡΚΟ”»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

σύμφωνα με πρόσφατα τοπικά δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας καταγγέλλει την διοίκηση της «Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ» για τη μη καταβολή Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους. Η απαξίωση που επιδεικνύει στους ως άνω η διοίκηση του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ φέρνει σε απόγνωση τους εργαζομένους, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες και με σχεδόν ανύπαρκτα μέτρα προστασίας.
Το  τελευταίο  εντείνει  τις  ανησυχίες  μεταξύ  των  εργαζομένων  αυτήν  την  περίοδο,  λόγω  της πανδημίας του κορωνοϊού και των σχετικών κινδύνων για την υγεία και την ασφάλειά τους.
Σημειωτέον  ότι, 1.200  οικογένειες  βρίσκονται  σε  κατάσταση  απόγνωσης  και  πλήρους αβεβαιότητας, λόγω του ότι τελούν και σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης από τα μέσα Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να δώσετε άμεσα λύση στο ως άνω πρόβλημα, ώστε να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα (Δώρο Πάσχα και οφειλές εξόφλησης Μαρτίου) στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ;

2. Ποιος είναι ο γενικότερος σχεδιασμός και η πρόθεση της Κυβέρνησης για την λειτουργία στο εγγύς και μεσοπρόθεσμο μέλλον της ΛΑΡΚΟ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

Διαβάστηκε 1579 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/