Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:45 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 18:23

Αγρινιώτες έμποροι ζητούν να ανοίξει από τις 4 Μαΐου όλη η αγορα του λιανεμπορίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο συνδυασμός «Ενωμένο Εμπόριο», που συμμετέχει στις διεργασίες του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου «απαιτεί  από  την κυβέρνηση άμεσα να αλλάξει  την απόφαση της και η αγορά να ανοίξει στις 4 Μαϊου  για να μπορέσουν  οι συνάδελφοι να επανέλθουν στα καταστήματα τους   μετά από πενήντα ημέρες που είναι  υποχρεωτικά κλειστά».

Θυμίζουμε πως  , σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, οι περισσότερες  επιχειρήσεις του λιανεμπορίου πρόκειται να ανοίξουν την 11η Μαΐου.

«Πρέπει επιτέλους η πολιτεία να αντιληφθεί ότι  αν θέλει την επόμενη μέρα να συνεχίσουν να υπάρχουν  και να λειτουργούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και  να μπορούν να διατηρούν τις θέσεις εργασίας ,πρέπει να ληφθούν ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΤΡΑ στήριξης, πρέπει  να δοθεί  άμεσα ρευστότητα στην αγορά», σημειώνει επίσης το «Ενωμένο Εμπόριο».

H ανακοίνωση 

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισες

Ο συνδυασμός μας από την αρχή της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης προσπάθησε με σοβαρότητα και ρεαλισμό  να ενημερώνει με δελτία τύπου για τις εξελίξεις, προτείνοντας  κάθε φορά μέτρα  που αφορούν το σύνολο των συναδέλφων που έχουν υποχρεωτικά κλείσει  τις επιχειρήσεις τους με απόφαση της πολιτείας .

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η επόμενη μέρα που πλησιάζει θα είναι σίγουρα μια διαφορετική μέρα από αυτές που είχαμε συνηθίσει μέχρι πριν λίγο καιρό και ασφαλώς δεν υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία από το παρελθόν.

Εκείνο που σκέφτεται το σύνολο του Εμπορικού κόσμου είναι πως θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την νέα πραγματικότητα, δηλαδή να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις συνθήκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί  και να φέρει εις πέρας τις  υποχρεώσεις προς εφορία ,ασφάλιση ,ενοίκια, εργαζόμενους.και  για αυτό τον λόγο η δική μας πρόταση προς την κυβέρνηση αλλά ουσιαστικά  και απαίτηση του συνόλου των συναδέλφων είναι να δοθούν ΑΠΟ  ΛΙΓΑ  ΧΡΗΜΑΤΑ  ΣΕ  ΠΟΛΛΟΥΣ  ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΠΟΛΛΑ  ΣΕ  ΛΙΓΟΥΣ.

Οι συνάδελφοι  την επόμενη μέρα σκέφτονται το πώς θα επιβιώσουν και όχι πλέον πως  θα κερδίσουν από την δουλειά τους .

Σήμερα η πολιτεία ανακοίνωσε την σταδιακή άρση των μέτρων που είχαν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοιού και η πλειοψηφία των συναδέλφων με έκπληξη ,με απορία αλλά και με αγανάκτηση άκουσαν ότι το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς του Λιανεμπορίου θα ανοίξει στις 11 Μαίου, σε αντίθεση με τα πρόσφατα  δημοσιεύματα αλλά και με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων που προσδιορίζανε το άνοιγμα της αγοράς  για τις 4 Μαίου.

Η σημερινή απόφαση της Κυβέρνησης παρά τις δηλώσεις της ότι εδώ και ημέρες  προετοιμάζονταν για την επόμενη μέρα , οι σημερινές αποφάσεις της  για την αγορά δείχνουν προχειρότητα και  σαφή έλλειψη γνώσης της λειτουργία της και αυτό μόνο σύγχυση , αγανάκτηση  και απογοήτευση  προκαλεί στους συναδέλφους .

Το Ενωμένο Εμπόριο ΑΠΑΙΤΕΙ από  την κυβέρνηση  ΑΜΕΣΑ  να αλλάξει  την απόφαση της και η αγορά να ανοίξει στις 4 ΜΑΙΟΥ  για να μπορέσουν  οι συνάδελφοι να επανέλθουν στα καταστήματα τους   μετά από πενήντα ημέρες που είναι  υποχρεωτικά κλειστά .

Έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους  ότι η επόμενη μέρα  για τις  μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις  θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η πολιτεία εδώ και καιρό υποσχέθηκε βοήθημα 800 ευρώ  προς όλους τους συναδέλφους που έκλεισαν υποχρεωτικά τις επιχειρήσεις τους και παρ΄ όλο που έγιναν δύο φορές αιτήσεις το βοήθημα αυτό ακόμη  έρχεται…και πάμε από αναβολή σε αναβολή. Είναι αναγκαίο να αντιληφθεί η πολιτεία ότι στο διάστημα αυτής της περιπέτειας  και κυρίως  όσον αφορά το τι εφαρμόσθηκε στην αγορά με τους  ΚΑΔ και για να  μην συμβεί πάλι  στο μέλλον, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο και κυρίως πιο  δίκαιο για το ποιοί δικαιούνται να είναι ανοιχτοί και ποιοι  υποχρεούνται να είναι   κλειστοί ,  άλλωστε αυτό το έχουμε τονίσει ήδη σε ανακοινώσεις μας.

Πρέπει επιτέλους η πολιτεία να αντιληφθεί ότι  αν θέλει την επόμενη μέρα να συνεχίσουν να υπάρχουν  και να λειτουργούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και  να μπορούν να διατηρούν τις θέσεις εργασίας ,πρέπει να ληφθούν ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΤΡΑ στήριξης, πρέπει  να δοθεί  άμεσα ρευστότητα στην αγορά .

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 974 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.