Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:22 μμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 10:04

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγουν τα σχολεία γιατί δέχονται πιέσεις του ΣΕΒ για τις άδειες ειδικού σκοπού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλο ρίσκο για τη δημόσια υγεία θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ το άνοιγμα των σχολείων, μικρών ηλικιών καθώς, όπως είναι φυσικό, οι λιλιπούτειοι μαθητές δεν μπορούν να υπακούσουν σε κανόνες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ συνδέουν τα σενάρια για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων μόνο για είκοσι ημέρες με τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από τον ΣΕΒ για να σταματήσουν οι άδειες ειδικού σκοπού ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να γυρίσουν στις δουλειές τους.

«Αναρωτιόμαστε, τι θα εξυπηρετούσε μια τέτοια βεβιασμένη απόφαση από πλευράς της κυβέρνησης, στο βαθμό που η επανέναρξη μαθημάτων για λίγες μόνο μέρες δεν εξυπηρετεί εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ, μπορεί να οδηγήσει σε επέκταση των κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και του γενικού πληθυσμού» λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναρωτιούνται ακόμα «ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο όσα πετύχαμε επί δύο μήνες να ανατραπούν».

Παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ακόμα ότι η κυβέρνηση οφείλει με σχεδιασμό, σε συνεννόηση με την επιστημονική κοινότητα και χωρίς βιαστικές κινήσεις, να οργανώσει την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας, με γνώμονα όμως πάντοτε την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

«Στη νέα αυτή φάση αναμένονται πολιτικές αποφάσεις από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, τη στιγμή που ήδη καταγράφονται διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των επιστημόνων-εμπειρογνωμόνων, ως προς την επαναλειτουργία των σχολείων» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι «σε όσες ευρωπαϊκές χώρες έχει αποφασιστεί επαναλειτουργία των σχολείων, αυτή συνδυάζεται με δεκάδες χιλιάδες τεστ ημερησίως, κάτι που στη χώρα μας δεν είναι δυνατό, όταν επί μήνες έχουν πραγματοποιηθεί μόνο 70.000 τεστ και είμαστε ουραγοί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επίσης, η κατάσταση των σχολικών κτιρίων δεν προσφέρεται για άμεση οργάνωση υγειονομικών μέτρων».

Τσίπρας στα… τηλέφωνα

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές με επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και γονείς  προκειμένου να αποκομίσει μια εμπεριστατωμένη άποψη για το θέμα. Τα όσα άκουσε απ’ όλες τις πλευρές συζήτησε με τους στενούς του συνεργάτες σημειώνοντας ότι «τα σχολεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να συγχέονται με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας». Πρόσθεσε ακόμα πως «οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, χώρες οι οποίες μάλιστα κάνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ για τον ιό και έχουν καλύτερη εικόνα της διασποράς του στην κοινότητα, δεν προχωρούν στο άνοιγμα των σχολείων».

Διαχώρισε την περίπτωση της τρίτης Λυκείου και των τελειόφοιτων φοιτητών, λέγοντας ότι είναι διαφορετική, καθώς οι τελειόφοιτοι μπορούν να δώσουν πανελλαδικές ή να πάρουν το πτυχίο τους και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

newsit.gr

Διαβάστηκε 1434 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/