Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:25 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 19:45

Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής: «Όχι στην εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο Μεσολόγγι»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις προηγούμενες ημέρες, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση, ότι επρόκειτο να μεταφερθούν και άλλοι «λαθρομετανάστες» στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και μάλιστα μέσα στη νύχτα, χωρίς να υπάρχει προηγουμένωςκαμία ενημέρωση των τοπικών Αρχών.

Η πόλη μας έχει πλέον επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια, διότι:

α) Εκτός από τον τοπικό πληθυσμό που είναι γύρω στις 12.000, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια σημαντικόςαριθμός Ρομά, που μεγαλώνει συνεχώς. Επίσης είναι γνωστό, ότι από τον Νοέμβριο του 2018, φιλοξενούνται ήδη σε γνωστό παραλιακό ξενοδοχείο «λαθρομετανάστες» γύρω στα 200 άτομα,

αριθμός ο οποίος υπερβαίνει κατά πολύ το ποσοστό 1% που έχει ορίσει η κυβέρνηση, σε αναλογία με τον ντόπιο πληθυσμό και για τους οποίους είχαν πει, ότι θα έμεναν για 5 μήνες, αλλά παραμένουν ακόμη εκεί. Κατά συνέπεια, είναι προφανές ότι δεν πρέπει να εγκατασταθούν άλλοι, όπως επίσης θα ήταν καλό για την πόλη, αυτοί που βρίσκονται ήδη εκεί, να μεταφερθούν κάπου αλλού.

β) Η σχεδιαζόμενη μεταφορά και εγκατάσταση όπως μάθαμε, θα γινόταν στο μοναδικό πλέον ξενοδοχείο που απομένει, μέσα στον ιστό της πόλης και βρίσκεται μερικά μέτρα απέναντι από τον Κήπο των Ηρώων, όπου είναι θαμμένα τα οστά των ηρωϊκών Αγωνιστών της Εξόδου. Αυτό το σχέδιο είναι ανεπίτρεπτο και μας βρίσκει εντελώς κάθετους.Αποτελείιεροσυλία και προσβολήπρος την ιστορία αυτού του τόπου και την μνήμη των ηρωϊκώς πεσόντων, να εγκαθίστανται στην Ιερή μας Πόλη γενικά οι ομόθρησκοι αυτών, που την αιματοκύλισαν κάποτε.

γ) Η άλλη παράμετρος είναι ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για να εξυπηρετήσουν όλο τον πληθυσμό (μόνιμους κατοίκους, Ρομά και λαθρομετανάστες) σε θέματα Υγείας, περίθαλψης, ασφάλειας και ό,τι άλλο χρειαστεί. Η μεταφορά δέ και άλλων λαθρομεταναστών, θα συμβάλει περαιτέρω στην ήδη οικονομική υποβάθμιση της πόλης, καθώς δεν θα υπάρχει πλέον άλλο ξενοδοχείο, για να φιλοξενήσει τουρίστες, επισκέπτες και όσους θέλουν να επισκεφθούν για διάφορους λόγους την πόλη μας. Είναι λοιπόν προφανές, ότι αυτό δεν ωφελεί καθόλου τον τόπο. Ο μόνος που ωφελείταιείναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ο οποίος πληρώνεται αδρά για να το διαθέσει.

Εμείς σαν Σύλλογος, επειδή μας ενδιαφέρει το συμφέρον του τόπου και των συμπολιτών μας, συμφωνούμε με τις ενέργειες του Δημάρχου και των κατοίκων, που αντέδρασαν αμέσως σ’ αυτή τη μεταφορά, την οποία προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν μέσα στη νύχτα (σαν τους κλέφτες) για να μη τους αντιληφθούνοι πολίτες. Αν αυτό δεν είναι πονηριά και περιφρόνηση προς τον τόπο μας τότε τι άλλο είναι; Εξάλλου μπορεί να γίνει μια δικαιότερη κατανομή αυτών των ανθρώπων, ώστε να μεταφερθούν αναλογικά σε περιοχές με μεγαλύτεροπληθυσμό, περισσότερα ξενοδοχεία και υποδομές. Επίσης, καλούμε τοπικούς Φορείς, επαγγελματικούς Συλλόγους,Μορφωτικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους, την εκπαιδευτική κοινότητα και όσους ενδιαφέρονται για τον τόπο, να μην επαναπαυθούν,αφού όπως πληροφορηθήκαμε όλοι από τα ΜΜΕ, υπήρξε σχετικό ρεπορτάζ που επιβεβαίωνε τα περί εγκατάστασης «μεταναστών» ειδικότερα μετά από τα λεγόμενα του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Μηταράκη στην Κρατική Τηλεόραση, τα οποίαδημιουργούν την υπόνοια, πως το σχέδιο εγκατάστασης «μεταναστών» στο Μεσολόγγι δεν ματαιώθηκε, αλλά αναβλήθηκε προς το παρόν. Εμείς δέ, είμαστε πάντα στη διάθεση του Δήμου, για ό,τι μας ζητηθεί.

Τέλος, για να μη βιαστούν μερικοί «καλοθελητές» να μας αποδώσουν χαρακτηρισμούς, ότι είμαστε «δήθεν» ρατσιστές, ξενοφοβικοί ή οτιδήποτε άλλο, κάτι που συνηθίζεται από ορισμένους «κύκλους» μερικές φορές, τους προτρέπουμε να ψάξουν και να διαβάσουν είτε στο Διαδίκτυο είτε σε έγκυρα λεξικά, την ακριβή έννοια των λέξεων:

«Μετανάστης – Λαθρομετανάστης – Πρόσφυγας», γιατί μερικοί με μεγάλη ευκολία αποδίδουν ορισμένους απο αυτούς τους χαρακτηρισμούς, σε ομάδες που στην ουσία δεν τούς δικαιούνται.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 937 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.