Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:03 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 19:36

Ποιοι θα πληρωθούν αύριο Τρίτη το επίδομα των 800 ευρώ – Πότε θα εξοφληθούν οι επιστήμονες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περισσότερα από 1 εκατ. επιδόματα απομένει να πληρωθούν μέχρι τις αρχές Μαΐου

Αύριο Τρίτη 28 Απριλίου ξεκινά το δεύτερο κύμα πληρωμής του επιδόματος των 800 ευρώ σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει πότε θα πληρωθούν τα 600 ευρώ οι επιστήμονες.

Όσοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έκλεισαν ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ δεν υπέβαλαν υπεύθυνη δήλωση, μπορούν να την υποβάλουν έως και τις 30 Απριλίου, ώστε να ενταχθούν στο τρίτο κύμα πληρωμών που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως και τις 10 Μαΐου.

Περισσότερα από 1 εκατ. επιδόματα απομένει να πληρωθούν μέχρι τις αρχές Μαΐου και αφορούν συγκεκριμένα:

– 105.875 μισθωτούς που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής και υπέβαλαν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  supportemployees.yeka.gr

–  160.000 εργαζομένους ειδικών κατηγοριών που προστέθηκαν στη λίστα των δικαιούχων του επιδόματος, με απόφαση που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα

– 550.000 ελεύθερους επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενους που υπέβαλαν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» και επιπλέον 45.000 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που απασχολούν από 6 έως 20 άτομα προσωπικό και μπορούν να αιτηθούν για το επίδομα έως αύριο 28 Απριλίου.

– 180.000 επιστήμονες που θα λάβουν το επίδομα των 600 ευρώ με μια καινούργια διαδικασία και πιθανόν με νέες αιτήσεις μέσω της πλατφόρμας my business support.

Σύμφωνα με το insider.gr, το επίδομα των 800 ευρώ που δόθηκε για 45 ημέρες τον Μάρτιο-Απρίλιο, θα αντικατασταθεί με επίδομα των 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο (διάστημα 30 ημερών) και βεβαίως θα δοθεί σε λιγότερους εργαζόμενους.

Το ύψος του επιδόματος θα είναι εξαρτάται από το διάστημα που θα είναι σε αναστολή ο εργαζόμενος. Δηλαδή, εάν είναι σε αναστολή για έναν μήνα θα λάβει 534 ευρώ. Αν είναι για 15 μέρες θα λάβει τα μισά και αν είναι για δύο μήνες θα λάβει 1.060 ευρώ.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1156 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.