Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:23 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 19:02

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: Αριστείας το ανάγνωσμα…εδάφιον 1ο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου

Αριστείας το ανάγνωσμα…εδάφιον 1ο

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τα προκλητικά δωράκια σε ισχυρούς παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου.

Επιχείρησε την εφαρμογή προγράμματος τηλεκατάρτισης των επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών, μέσω μιας σκανδαλώδους διαδικασίας κατασπατάλησης κρατικού χρήματος, εξυπηρέτησης ημετέρων και ταυτόχρονα απολύτως προσβλητικής για το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης έδωσε 85 εκατ. ευρώ σε συνεργάτες του, ημετέρους και κολλητούς της Ν.Δ. Υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής και των σχέσεων διαπλοκής που αναδείχτηκαν, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Παρά ταύτα ο πρωθυπουργός διατηρεί ακόμη στη θέση του τον αρμόδιο υπουργό ΓιάννηΒρούτση. Γιατί άραγε;

Στις 23.03.2020 με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, εγκρίθηκε η  δέσμευση πίστωσηςύψους11 εκ. ευρώ, για «υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών που απαιτούνται για την υλοποίηση εκστρατείας στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Και ενώ στην κατανομή της συνολικής δαπάνης συμπεριλαμβάνονται και τα τοπικά και περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάθε κατηγορίας, με απόφαση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, εγκρίθηκαν ήδη τα Προγράμματα Επικοινωνιακής Προβολής 7 Περιφερειών της χώρας για το 2020 συνολικούύψους 13,5 εκ. ευρώ

Στις 30.03.2020 έχουμε την ΠΝΠ όπου εξαιρούνται οι ιδιοκτήτες καναλιών από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσηςσυνολικούύψους21 εκ. ευρώ.

Στις 25.4.2020 έχουμε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου όπου εγκρίνεται η διάθεση επιπλέον 9εκ.ευρώστα ΜΜΕ για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών, για την προστασία από τον κορονοϊό.

Συνολική δαπάνη: 11+13,5+9=33,5 εκ. ευρώ

Τη στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται από τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, η κυβέρνηση προχωράμε πλήρη αδιαφάνεια στην κατασπατάλησησυνολικά33,5 εκ. ευρώ (33.500.000€) του κρατικού προϋπολογισμού για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης. Το πλέον σκανδαλώδες της απόφασης έγκειται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η  καμπάνια ενημέρωσης για την δημόσια υγεία, μπορεί να προβληθεί δωρεάν.

Το συλλογικό συμφέρον στις καλένδες και οι αρπαχτές των λίγωνστηνημερήσια διάταξη!

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1464 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/