Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 18:04

Το τρίτο ταξίδι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεχωριστά παιδικά βιβλία.

Τα παιδιά προσεγγίζουν τη ζωή των Αγίων μας, ζώντας μέσα από τις περιπέτειές τους.

Όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας ήταν κι αυτοί κάποτε παιδιά, είχαν προβληματισμούς, απορίες, αμφιβολίες, ψυχολογικές μεταπτώσεις, αγάπη για τη ζωή...

Δύο παιδικά βιβλία που ανήκουν στην κατηγορία των picturebooks και έχουν εικονογραφηθεί απο τον γνωστό ζωγράφο-εικονογράφο Χρήστο Γουσίδη μας παρουσιάζουν στιγμιότυπα από τη ζωή δύο σημαντικών Αγίων της Εκκλησίας μας, όταν αυτοί ήταν παιδιά.

∞∞∞∞∞

Το τρίτο ταξίδι, «Αλήτης» για την αγάπη του Χριστού.

Σχήμα: 21 Χ 28 / Σελ. 48 / ΤΙΜΗ: 12 €

ISBN: 978-960-619-054-4

Στο βιβλίο ο  ίδιος ο Άγιος Πορφύριος κατά κόσμον, Ευάγγελος Μπαϊρακταρης αφηγείται μία κρίσιμη περιπέτεια της ζωής του. Συγκεκριμένα περιγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειες του ως παιδί να φτάσει στο «Περιβόλι της Παναγίας» και να ζήσει την ζωή των ασκητών… αποκαλύπτοντας την ξεκάθαρη θέση του στα διλήμματα, την δύναμη της αποφασιστικότητάς του, αλλά και την διακριτική επέμβαση της Θείας Πρόνοιας.

Τα κείμενα του βιβλίου προέρχονται από το βιβλίο: Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου Βίος και Λόγοι, εκδ. Ι. Μονής Χρυσοπηγής Χανίων,  και είναι εικονογραφημένη από τον Χρήστο Γουσίδη με απόλυτη συνέπεια στους τόπους, την μορφή του κόσμου και τις συνθήκες εκείνης της εποχής.

Απόσπασμα από το βιβλίο:

«Ο μικρός Άγγελος ακούει τυχαία για το Άγιο Όρος. Ένας ζήλος τον κυριεύει να πάει κι αυτός εκεί.

Ο Πειραιάς του 1915, όμως, όπου ζει και εργάζεται, είναι αρκετά μακριά και τα χρήματα που έχει για εισιτήριο ελάχιστα.

Όταν τελικά καταφέρνει να μπει στο καράβι, αμέσως αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πράξης του. Η πάλη μέσα στην καρδιά του έχει ήδη ξεσπάσει. Είτε θα φύγει στα κρυφά για να πετύχει τον σκοπό του, είτε απλώς θα συμβιβαστεί…». Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Θεωρώ λοιπόν πως η ανάγνωση βιβλίων, όπως αυτής της περιπέτειας του βιβλίου το «Τρίτο Ταξίδι, Αλήτης για την αγάπη του Χριστού», ποτίζει και ενδυναμώνει τον άνθρωπο όπως μια γουλιά αγιασμού, το οποίο θεραπεύει και ενισχύει ταυτόχρονα σώμα και ψυχή. 

Απόσπασμα από την συνέντευξη του δημιουργού Χρήστου Γουσίδη στο διαδικτυακό περιοδικό "Πεμπτουσία".

https://www.pemptousia.gr/2020/03/christos-gousidis-otan-zografiza-to-vivlio-eniotha-ena-deos-les-ke-kratousa-agia-lipsana/#2

O εικονογράφος

Ο Χρήστος Γουσίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει ακόμα εκεί. Ωστόσο, χρειάστηκε να φύγει αρκετές φορές μέχρι τώρα. Σπούδασε γραφιστική κι εικονογράφηση στο ΤΕΙ Αθήνας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Canterbury του Kent (Αγγλία), σε σχολή Καλών Τεχνών χρησιμοποιώντας ως μέσω τη Video Art. 
Στα πλαίσια δεύτερου μεταπτυχιακού στο Glasgow  School  of Art (Σκωτία), πραγματοποίησε μελέτη σχετική με την παραδοσιακή τέχνη και τον σύγχρονο άνθρωπο και πως αυτές οι δύο μπορούν να συνδυαστούν. Στο τέλος εφάρμοσε τα αποτελέσματα της έρευνάς του και δημιούργησε ένα προσκυνητάρι για ορθόδοξο ναό. Από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι φοιτητής της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, στο τμήμα Εικαστικών Τεχνών. Έχει δημιουργήσει 3 κόμιξ κι έχει εικονογραφήσει πολλά παιδικά βιβλία, όπως και τα Θρησκευτικά Δ’ δημοτικού για το ελληνικό σχολείο, αλλά και τα Αρχαία Ελληνικά και για τις τρεις τάξεις του γυμνασίου της Κύπρου. 

Ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής: 
2004 Ζήτα-Μι, Θεσσαλονίκη. 
2007 Ζήτα-Μι, Θεσσαλονίκη. 
2008 Αίθουσα Σκουφά, Αθήνα. 
2011 Αίθουσα Σκουφά, Αθήνα, (παράλληλα με την Δάφνη Κωστοπούλου) 
2014 Αίθουσα metamorfosis, Θεσσαλονίκη, (παράλληλα με τον Χρήστο Κεχαγιόγλου/ Kex). 

Βιβλιοπωλείο

Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Εμπορικό Κέντρο Atrium, Αθήνα

E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τ: 211 11 98 900-901

http://www.enploeditions.gr/ , http://www.facebook.com/enploeditions.gr

Διαβάστηκε 4584 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.