Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:17 μμ
 
wm small
Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 23:02

«Κλείδωσε» για την Τρίτη το διάγγελμα Μητσοτάκη – Δύσκολη εξίσωση για σχολεία, καφέ αλλά και η επιστροφή στα γραφεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυριακή αποφάσεων για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχοντας πλέον στα χέρια του τις εισηγήσεις των ειδικών καλείται να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Ακόμα και σήμερα επικρατεί αναβρασμός στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς οι συσκέψεις είναι συνεχείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ραντεβού με τους πολίτες κλείστηκε την Τρίτη το απόγευμα όπου μέσω διαγγέλματος θα ανακοινώσει την επόμενη μέρα για καταστήματα, χώρους εστίασης αλλά και την επιστροφή των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Δύσκολη εξίσωση η οποία ζητά λύση με σκοπό η χώρα αποκτήσει σιγά σιγά μία κανονικότητα. Μέχρι σήμερα ωστόσο, δεν έχει παρθεί καμία οριστική απόφαση. Άλλωστε όπως είναι ήδη γνωστό η ημερομηνία – ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι η 4η Μαΐου.

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού τα αρμόδια υπουργεία θα ανακοινώσουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που θα χαλαρώσουν τα μέτρα στο εμπόριο και τις μεταφορές και πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία, καθώς και πώς θα προσεγγίζεται πλέον το ζήτημα της άθλησης και της προσωπικής προπόνησης.

«Αγκάθια» τα σχολεία και η εστίαση
Όσον αφορά στα σχολεία, τις περασμένες ημέρες καταγράφηκε μια διχογνωμία για την επιστροφή όλων των μαθητών στα θρανία –με τους Σωτήρη Τσιόδρα και Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνουν θετικοί στο άνοιγμα όλων των βαθμίδων και τους Βασίλη Κικίλια και Νίκη Κεραμέως να εμφανίζονται επιφυλακτικοί και να προκρίνουν την επιστροφή της Γ’ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το άνοιγμα των σχολείων για τη Γ’ Λυκείου έχει «κλειδώσει» για τις 11 Μαΐου ενώ υπάρχουν και άλλα σενάρια για τις υπόλοιπες βαθμίδες. Το πρώτο είναι η επανέναρξη των μαθημάτων στις 25 Μαΐου για τις υπόλοιπες τάξεις του λυκείου και το γυμνάσιο αλλά και το άνοιγμα των δημοτικών μια εβδομάδα αργότερα.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει το άνοιγμα όλων των σχολείων την 1η Ιουνίου και την παράταση του σχολικού έτους κατά τρεις εβδομάδες.

Στο τρίτο σενάριο, η Γ’ Λυκείου θα ξεκινήσει μαθήματα στα μέσα Μαΐου –πιθανώς στις 11 του μηνός- με τα τμήματα να «σπάνε» σε μικρότερα και τους μαθητές να τηρούν αποστάσεις ακόμη και στα διαλείμματα. Οι άλλες τάξεις του λυκείου θα ακολουθήσουν οκτώ με 14 ημέρες αργότερα ενώ δεν θα ανοίξουν τα δημοτικά.

Την ίδια ώρα, αρκετά είναι και τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την εστίαση. Τα μπαρ, οι καφετέριες και τα εστιατόρια που διαθέτουν ανοιχτούς χώρους θα ανοίξουν σταδιακά.

Αναζητείται, όμως, μια «χρυσή τομή» που θα επιτρέπει να τηρηθούν αποστάσεις ανάμεσα στους πολίτες αλλά θα φέρει και τον κόσμο στα μαγαζιά, ώστε αυτά να αποκτήσουν κίνηση και τζίρο. Πιθανόν σε αυτό να δώσουν λύση η δήμοι διευρύνοντας την άδεια για έξτρα τραπεζοκαθίσματα πέραν της άδειας που ήδη έχουν.

dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 1554 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/