Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:35 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 21:29

Δημήτρης Μακρής (Εκπρόσωπος Πολυτέκνων Αγρινίου): "Ας μεταφερθεί ο Π.Ο.Υ. στο Αγρίνιο κύριε Πρωθυπουργέ"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανοιχτή επιστολή. ΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Ο Π.Ο.Υ. ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ

Χάρηκα που σε άκουσα κ. Πρωθυπουργέ να διαγγέλλεις ότι αναθεωρείς πολλά. Ακούγεται ευχάριστα και αισιόδοξα. Αλλοίμονο αν δεν ήταν έτσι. Όλοι οι μεγάλοι της ιστορίας ήξεραν να αναθεωρούν και συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα να οδηγούνται προς επιτυχίες του λαού και της πατρίδας τους.

Σε παρακαλώ λάβε υπ όψη σου και μια μεγαλόπνοη ιδέα μου. Αυτή την ώρα που ταλανίζεται η ανθρωπότητα από την πανδημία και οι μικρές χώρες κινδυνεύουν από οικονομική κατάρρευση, οι δε μεγάλες επιρρίπτουν ευθύνες και στον Π.Ο.Υ., αδράξτε την ευκαιρία  να ζητήσετε την μεταφορά της έδρας του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε μια όντως αδικημένη και ήσυχη πόλη το Αγρίνιο. Είναι η πόλη που προσέφερε πολλά στους εθνικούς αγώνες τα οποία δυστυχώς αγνοούνται, είναι το φυσικό  κέντρο της δυτικής Ρούμελης, υπερβαίνει τους 100.000 κατοίκους και θα έπρεπε να ήταν έδρα Περιφέρειας, [από τοπικιστικές δολοπλοκίες σε βάρος της] δεν είναι ούτε έδρα Νομού, ούτε έδρα Μητρόπολης.

Αυτή λοιπόν την ώρα που οι πάντες αναγνωρίζουν  και δίνουν τα εύσημά τους στην Ελλάδα και στους επιστήμονές της, αντί να υφιστάμεθα  οικονομικό τσαλαπάτημα των βουβαλιών, εσείς με ρεσάλτο πατήστε στην πλάτη της Ε.Ε. και με τη διπλωματική της αλληλεγγύη και την αλληλεγγύη των Η.Π.Α. που διακόπτουν  τη χρηματοδότηση στον  Π.Ο.Υ. επιρρίπτοντάς του μεγάλες ευθύνες για την πανδημία, να διεκδικήσετε σε όλα τα διεθνή φόρα την μεταφορά του Π.Ο.Υ. στη χώρα του Ιπποκράτη και του αρχέγονου πολιτισμού. Είναι μια χώρα επίσης που σε δυο παγκόσμιους πολέμους ήταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας και αφού υπέστη τα πάνδεινα μέχρι ασύμμετρου ξολοθρεμού, δεν ανταμείφθηκε. Κρίμα  και όνειδος για τους ισχυρούς, ο ανθελληνισμός. Υπάρχει φιλότιμο?

Είναι τώρα ευκαιρία αντί της διακοπής χρηματοδότησης των Η.Π.Α. να επέλθει διευθέτηση με τη μεταφορά της έδρας σε χώρα πυλώνα σταθερότητας και αξιοπιστίας όπως είναι η χώρα μας. Εδώ μπαίνει και το μέγα ερώτημα = τι κάνει η οικοδέσποινα Ελβετία η ουδέτερη χώρα που απολαμβάνει θαλπωρής και προνομίων της ουδετερότητας? Ελέγχει την όποια αβελτηρία του Π.Ο.Υ.? Επεμβαίνοντας πυροσβεστικά κ. Πρωθυπουργέ ακόμα κι αν δεν εισακουσθείτε και δεν μπορέσετε να μας φέρετε τον εγκαλούμενο Π.Ο.Υ. αξίζει να αγωνισθείτε και σίγουρα θα κερδίσετε τις εντυπώσεις, επί πλέον στην πράξη θα δοκιμάσετε διπλωματικά την φιλοτιμία των πέντε μονίμων μελών  του Ο.Η.Ε. προς την Ελλάδα και μπορούμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Δεν είναι απίθανο η ιδέα αυτή και μόνο που θα διεθνοποιηθεί να εκκολάψει  διεθνές κίνημα φιλελληνισμού.

Μη διστάσετε με το σκεπτικό της δυσκολίας του εγχειρήματος. Δεν ταιριάζει στους ηγέτες η ατολμία. Με τη φοβία της αποτυχίας δεν θα έπρεπε να ζητάμε τα μάρμαρα του Παρθενώνα  ούτε τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα των ΝΑΖΙ. Ευτυχώς που δεν είναι έτσι και ισχύει το ρητό = ‘’τοις τολμώσιν η τύχη ξύμφορος’’. Σε βάθος χρόνου η ιστορία  μας δικαιώνει και δεν θα μας καταδικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί, αν συνεχίσουμε να διεκδικούμε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

photo credits: pagenews.gr

Διαβάστηκε 3593 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 11:09
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.