Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  7:49 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 19:03

Τα τζάμια στα χωράφια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χωρίς ακροατήριο οι θιασώτες του τίποτα.

«Η λύση είναι στα φωτοβολταϊκά», γράφαμε σε σχετική ανάρτηση το Νοέμβριο του 2014 (δείτε ΕΔΩ), επισημαίνοντας ότι η λύση είναι απλή: Ενέργεια!

«Φωτοβολταϊκά ή ακόμη και ανεμογεννήτριες. Κι ακόμη περισσότερο, αφού μιλάμε για τη διαχείριση του νερού, μικρά υδροηλεκτρικά! Οι Οργανισμοί δεν λειτουργούν και καταγγέλλουν συχνά τη ΔΕΗ, την οποία δεν πληρώνουν, επειδή τους κόβει το ρεύμα.

Χωρίς ενέργεια δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, χωρίς αντλιοστάσια δεν μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι, χωρίς νερό δεν υπάρχει παραγωγή, χωρίς παραγωγή …δεν υπάρχει ζωή.

Και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Αν, λοιπόν, οι ΤΟΕΒ είχαν προχωρήσει στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, θα είχαν άπαξ δια παντός λύσει το πρόβλημα. Και ούτε οι αγρότες θα έπρεπε να πληρώνουν, ούτε κανέναν θα είχαν ανάγκη».

Και αυτά η Ένωση Αγρινίου τα έλεγε πολλά χρόνια νωρίτερα. Από την εποχή που σχεδίαζε τα πρώτα φωτοβολταϊκά, είχε υποδείξει τη λύση που σήμερα όλοι ανακαλύπτουν και την είχε υπερασπιστεί με όλες της τις δυνάμεις, σε όλα τα φόρα.

  • Χαιρόμαστε που έστω και με καθυστέρηση η προοπτική της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών έχει υιοθετηθεί σχεδόν ως μονόδρομος για να μπορέσουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων να σταθούν όρθιοι και να επιτελέσουν το ρόλο τους.

Και είμαστε εδώ να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια, όπου και όσο χρειαστεί.

Διότι τα φωτοβολταϊκά είναι η λύση, την οποία και έπρεπε από τότε να ακολουθήσουν οι ΟΕΒ...και όχι για να μικρύνουν το κόστος...να μικραίνουν και την ίδια την περίοδο άρδευσης! Αυτό παραπέμπει το "πονάει πόδι-κόβει κεφάλι"!

Είναι ζωτικής σημασίας για τους αγρότες και για την ίδια την παραγωγή να γίνει η ρύθμιση που ζητάνε οι Οργανισμοί ή να βρεθεί, εν πάση περιπτώσει, ένας βιώσιμος και ρεαλιστικός τρόπος για τα παλιά χρέη και στο εξής, οι ΤΟΕΒ όχι μόνο να μην έχουν τη δαμόκλειο σπάθη  της ΔΕΗ πάνω απ’ τα κεφάλια τους (και πάνω απ’ τα κεφάλια των παραγωγών), αλλά, αντί να πρέπει να την πληρώνουν, …να έχουν λαμβάνειν από το ρεύμα που θα περισσεύει και που θα το πουλάνε σ’ αυτή!

Να θυμίσουμε, όμως, ότι αυτό που σήμερα άπαντες αναγνωρίζουν ως το ιδανικό, δέχθηκε τη συνήθη υπονόμευση από τους γνωστούς θιασώτες του τίποτα, απομεινάρια των οποίων γραφικά εμφανίζονται όπου βρουν πρόσφορο πεδίο φιλόξενων μηδενιστών.

Να θυμίσουμε πως όταν μια δεκαετία πριν η Ένωση Αγρινίου, πρωτοπόρος πάντα, έδινε τη μάχη για να μπορέσουν και οι αγρότες να επενδύσουν στα φωτοβολταϊκά, κάποιοι κραύγαζαν για την παραγωγική γη στην οποία θα σπείρουμε τζάμια. Μιλούσαν για απάτες, προέβαλαν συνομωσίες και με την ψεκασμένη τους λογική έφτιαχναν σενάρια.

  • Όσοι τους άκουσαν τότε, ….το μετάνιωσαν μετά! Και για αυτό πλέον, δεν βρίσκουν ακροατήριο στις νέες ψεκασμένες συνωμοσιολογίες, παρά εισπράττουν το χλευασμό της κοινωνίας, η οποία και βλέπει και ξέρει και μια χαρά αντιλαμβάνεται.

Και κατατάσσει τον καθένα εκεί που του του αξίζει: στον πάγκο του!  

Διαβάστηκε 1435 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία