Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:01 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 13:14

Κάποιος να νοιάζεται…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα υπόλοιπα, θα έρθουν στην πορεία…που ήδη ακολουθούμε.

Τα μεγάλα και ωραία λόγια, οι περισπούδαστες ανακοινώσεις και οι πάσης λογής και φύσεως επικοινωνιακές τεχνικές, όταν δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες δράσεις και από ορατό, απτό, καθολικά αναγνωρίσιμο έργο, έχουν σταματήσει προ πολλού να συγκινούν.

  • Κανένας δεν πείθεται από λόγια παχιά. Ταυτόχρονα, κανείς δεν πιστεύει στα θαύματα και στα μαγικά ραβδιά.

Ο πολίτης, και δη ο μάλλον αδικημένος αγρότης, δεν ζητάει πολλά. Προσπάθεια θέλει να δει, ενδιαφέρον ειλικρινές, λίγο φιλότιμο. Και όπου τα εντοπίσει αυτά, ξέρει να ανταποδίδει!

Σε ότι αφορά τον περιφερειάρχη Νεκ. Φαρμάκη και την ομάδα του, σαφώς και οι προσδοκίες είναι ιδιαιτέρως αυξημένες. Θα έρθουν, είμαστε βέβαιοι, στην πορεία τα σπουδαία και τα μεγάλα, όμως… γιατί δεν είναι σπουδαίο το ότι πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει εν μέσω κορωνοϊού και ενόψει του Πάσχα εκείνο το εκπληκτικό σποτάκι για τα τοπικά προϊόντα και την ανάγκη να τα στηρίξουμε με τις επιλογές μας;

  • Σπουδαιότατο είναι και χίλια μπράβο του. Κανένας άλλος στο παρελθόν δεν μπήκε στον κόπο…

Και κανέναν άλλον δεν ένοιωσαν τόσο κοντά τους οι αγρότες. Το τελευταίο μόνο διάστημα είδαν την πρωτοβουλία του για τον συμψηφισμό εισφορών στον ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις, την κίνησή του για τα αδιάθετα αγροτικά προϊόντα, τον αγώνα του για την αύξηση των πιστώσεων στις μικρότερες γεωργικές εκμεταλλεύσεις, το έργο του για τα σχέδια βελτίωσης, τη στάση του στο θέμα των ΤΟΕΒ, την αγωνία του για τη δακοκτονία με τριετείς πλέον συμβάσεις, την παρέμβαση για την ελιά καλαμών κ.ά.

Σύμφωνοι, δεν λύθηκαν τα προβλήματα του χώρου. Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα.

Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι για πρώτη ίσως φορά οι αγρότες (και όχι μόνο αυτοί) διαπιστώνουν πως περιφερειάρχης υπάρχει και είναι πράγματι στο πλευρό τους, ε, δεν είναι μικρό πράγμα!

Σε αυτή την πορεία, σε κάθε πορεία που έχει να κάνει με την επίλυση προβλημάτων και την προκοπή του τόπου, δηλώνουμε συνοδοιπόροι, όπως άλλωστε προκύπτει απ’ τις δικές μας ενέργειες, είτε αυτόνομα ως Ένωση Αγρινίου είτε μέσω άλλων φορέων όπου ενεργά συμμετέχουμε, όπως λ.χ. η Διεπαγγελματική για το θέμα των Καλαμών, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ για τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης και τα θεσμικά ζητήματα του χώρου.

Ως συνεταιρισμός, άλλωστε, πιστεύουμε πως μόνο με συμπράξεις, με ένωση δυνάμεων μπορούμε να πάμε μπροστά. Όλοι μαζί.

Διαβάστηκε 1543 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα