Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:55 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 00:23

Εργαζόμενοι ΟΠΕΚΕΠΕ: Όχι παιχνίδια στην πλάτη του Οργανισμού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν χρειάζεται βοήθεια αυτόκλητων υπερασπιστών -Δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς.

Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ύπαιθρος Χώρα" της 16ης Απριλίου με τίτλο "Καληνύχτα σας, κύριε πρόεδρε", ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση τα εξής:

Εκ του νόμου υπεύθυνος για να υπερασπιστεί τους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή ή εκφοβισμό είναι ο ΠΣΕ - ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος δεν χρειάζεται τη βοήθεια αυτόκλητων υπερασπιστών, ειδικά αν αυτοί εκπροσωπούν επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η σφοδρότητα της προσωπικής επίθεσης κατά του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, η οποία δείχνει να έχει ως αφορμή αφενός, τις αποφάσεις που έλαβε για την ενίσχυση της on line καταχώρησης των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, ΕΑΕ 2020, αφετέρου την επικείμενη προκήρυξη του διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2021, καθιστά πιο επίκαιρη από ποτέ την πάγια θέση του Συλλόγου μας για απεξάρτηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την εξωτερική ανάθεση αυτών των υπηρεσιών. Τα πληροφοριακά συστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ διαχειρίζονται τη χορήγηση ενισχύσεων που προσεγγίζουν τα 3 δις ευρώ ετησίως. Μέχρι σήμερα ο ολοκληρωτικός έλεγχος και η διαχείρισή του ΟΣΔΕ από ιδιώτη σύμβουλο δημιουργεί μονοπωλιακές συνθήκες. Γι' αυτό λοιπόν, η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ οφείλουν να ακούσουν προσεκτικότερα τους εργαζόμενους του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια ζητούν την αυτοδύναμη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων του Οργανισμού.

Η αναφορά στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, του περιεχομένου μηνύματος, ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Προέδρου του Οργανισμού, εάν είναι ακριβής, δημιουργεί εύλογη ανησυχία στους εργαζομένους του, για την τήρηση του απορρήτου. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη αναφορά θα πρέπει να διευρυνθεί, καθώς σύμφωνο εμπιστευτικότητας υπογράφουν και οι εξωτερικοί συνεργάτες ώστε να διασφαλιστεί ότι καμία διαρροή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας δεν θα είναι εφικτή στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο στοχοποίησης των υπαλλήλων που θα συμμετάσχουν στην επιτροπή που θα διεξάγει το διαγωνισμό που αφορά την παροχή υπηρεσιών Τεχνικών Συμβούλου για το 2021, καθώς και την αντίστοιχη επιτροπή παραλαβής του έργου, ζητούμε η επιλογή τους να διενεργηθεί με κλήρωση, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, παρουσία εκπροσώπου του Συλλόγου μας. Σε περίπτωση που η Διοίκηση κρίνει απαραίτητη τη συμμετοχή στις εν λόγω επιτροπές υπαλλήλων συγκεκριμένων ειδικοτήτων ή συγκεκριμένων Διευθύνσεων, θα πρέπει η κλήρωση για τα αντίστοιχα μέλη της Επιτροπής, να διενεργηθεί μεταξύ όλων των υπαλλήλων που ανήκουν στη συγκεκριμένη Διεύθυνση ή ειδικότητα και η Επιτροπή να συμπληρωθεί με μέλη που θα κληρωθούν από το σύνολο των υπαλλήλων του Οργανισμού, ή τουλάχιστον αυτών που έχουν έδρα την Αθήνα.

Ο Σύλλογός μας παρακολουθεί στενά τα θέματα που σχετίζονται τόσο με την ανάθεση της λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ σε ιδιώτες, όσο και με τη διαδικασία πιστοποίησης φορέων για τη συλλογή και υποβολή των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης, τα οποία δυστυχώς είναι φανερό ότι συνδέονται μεταξύ τους και δίνουν στο σχήμα Gaia Επιχειρείν - Neuropublic Α.Ε. με την ιδιότητα του φορέα συντονισμού, δεσπόζουσα θέση στον "ανταγωνισμό".

Για το λόγο αυτό, θα παρεμβαίνουμε προς κάθε εμπλεκόμενο, σε οποιαδήποτε περίπτωση κρίνουμε ότι θίγεται η ορθή και αυτοδύναμη λειτουργία του Οργανισμού. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα επιτρέψουμε να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του ΟΠΕΚΕΠΕ, που επιδιώκουν την κερδοσκοπία σε βάρος των αγροτών και του δημοσίου.

Διαβάστηκε 1514 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία