Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:58 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 19:58

Απέχετε από το... «άθλημα»; - Δείτε από τι κινδυνεύετε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το σeξ αποτελεί ένα από τα βασικότερα πράγματα στην καλοπέραση ενός ανθρώπου. Όταν όμως δεν κάνει σεξ για ένα συνεχόμενο χρονικό διάστημα το οποίο αυξάνεται, τότε αυτό έχει κάποιες επιπτώσεις στην υγεία του.

  • Άσκηση

Κάνει καλό στην καρδιά, ενεργοποιεί τους μύς, αυξάνει την καύση των θερμίδων. Στην ουσία αποτελεί μία καλή γυμναστική που συνδυάζει πολλές και διαφορετικές στάσεις, ανάλογα με την περίπτωση.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση, λειτουργεί αναστέλλοντας το άγχος, καθώς επίσης και την έντονη αρνητική συναισθηματικότητα, μέσω της παραγωγής σεροτονίνης και ωκυτοκίνης. Έχει επίσης ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση των γρήγορων αποφάσεων, αφού έχει προηγηθεί η μείωση του άγχους.

  • Αρνητικά της αποχής από το σεξ

Το σεξ συνδέεται με την ευημερία, σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο. Ωστόσο έχουμε να δούμε και την άλλη οπτική του όλου θέματος. Εκείνοι που απέχουν από τη σεξουαλική επαφή για ένα ιδιάζον χρονικό διάστημα, είθισται να παρουσιάσουν περισσότερα συμπτώματα σε ψυχικές ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος και το στρες, λόγω της φυσιολογικής ανάγκης τους για σεξουαλική επαφή.

Σίγουρα, δεν είναι απαραίτητο να πάρετε κιλά ή να δείτε την αρτηριακή σας πίεση να ανεβαίνει μόνο και μόνο επειδή δεν κάνετε τακτικά σεξ, αλλά ουσιαστικά το σώμα το θεωρεί ως ανάγκη με αποτέλεσμα εν τέλη να εμφανίζει αρνητικά συμπτώματα μετά από τη συνεχή απουσία του από αυτό.

Όταν κάνετε τακτικά σεξ (και αυτό περιλαμβάνει το “καταπληκτικό”, το “απλά καλό”, ακόμα και το “έτσι κι έτσι” σεξ) διατηρείτε την λίμπιντό σας υψηλά και αυτό έχει ευεργετικές επιδράσεις τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχολογία σας.

Επιπλέον θα έχετε παρατηρήσει ότι βελτιώνει και τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, τον τρόπο που μιλάτε στον σύντροφό σας καθώς και το ότι μιλάτε πιο χαλαρά και ήρεμα στους κολλητούς σας.

pronews.gr

Διαβάστηκε 3805 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.