Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:38 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 10:23

Η Αιτωλοακαρνανία… από το διάστημα (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπέροχες φωτογραφίες της Αιτωλοακαρνανίας, της Δυτικής Ελλάδας και της πατρίδας Ελλάδας γενικότερα, τραβήχτηκαν από το διάστημα κατά το μήνα Μάρτιο, από τον Άντριου Μόργκαν.

Π​ρόκειται για αστροναύτη και εκπαιδευτή της NASA ο οποίος τράβηξε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που δείχνουν τον υπέροχο Αμβρακικό κόλπο, τις λίμνες Αμβρακία και Τριχωνίδα, τον Αχελώο, τις τεχνητές λίμνες Στράτου, Καστρακίου και Κρεμαστών, την λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, καθώς και τον πορθμό Ρίου-Αντιρρίου!

Διακρίνονται επίσης τα νησιά του Ιονίου, Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλονιά, περιοχές της Ευρυτανίας, της Άρτας, και της Αχαΐας, οι ορεινοί όγκοι του νομού και οι πολεοδομικές περιοχές του Αγρινίου, της Αμφιλοχίας, του Μεσολογγίου, της Ναυπάκτου κ.ά.

Ο Άντριου Μόργκαν (Andrew Morgan) ήταν μηχανικός πρόσφατης ερευνητικής πτήσης της NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station) που ολοκληρώθηκε στα μέσα Απριλίου και κατά τη διάρκειά του φωτογράφισε την Γη από το διάστημα.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook γράφει: «Γεια σε όλους! Το όνομά μου είναι Andrew “Drew” Morgan και είμαι στρατιώτης, γιατρός και αστροναύτης. Είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι το ταξίδι μου στο διάστημα μαζί σας. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μας, ζούμε σε έναν όμορφο πλανήτη. Μείνε δυνατός πλανήτη Γη, είμαστε μαζί σε αυτό.

Επίσης για το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Άντριου Μόργκαν έγραψε:

«Ως γιατρός κοιτάζοντας πίσω στον πλανήτη μας αυτή την Εθνική Ημέρα Ιατρών, σκέφτομαι τους επαγγελματίες υγείας και τους εθελοντές που κυριολεκτικά διακινδυνεύουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Είμαστε στα καλύτερα μας όταν βοηθάμε ο ένας τον άλλον στις πιο δύσκολες στιγμές. Αισθάνομαι δέος για την ανιδιοτελή εξυπηρέτηση σας. Σας ευχαριστώ από όλους, και εκτός Γης».

Επιμέλεια κειμένου: Γιώργος Πανταζόπουλος

Πηγή: kalyvia.gr

Πληροφορίες και φωτογραφίες από NASA Astronaut Andrew Morgan

Η προσωπική σελίδα στο facebook, του Andrew “Drew” Morgan: https://www.facebook.com/AstroDrewMorgan/

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 2169 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.