Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:56 μμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 14:02

Πάσχα ήταν και πέρασε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χριστός Ανέστη! Οι αγρότες, θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ ακόμη…

Πέρασε, λοιπόν, και το Πάσχα. Το πιο περίεργο και το πιο δύσκολο Πάσχα που βίωσε ο κόσμος ολόκληρος.

Όλα περνάνε κάποια στιγμή. Σημασία έχει, όταν περάσουν, να είμαστε πρωτίστως υγιείς, να είμαστε όλοι μαζί και να έχουμε καθαρό μυαλό να συνεχίσουμε, μαθαίνοντας από τα λάθη μας και χτίζοντας έναν καλύτερο κόσμο.

Οι απώλειες για τους αγρότες, κυρίως δε για τους αιγοπροβατοτρόφους, είναι τεράστιες. Και δεν ξέρουμε αν, πότε και πως θα μπορέσουν οι άνθρωποι να βρουν μια κάποια ισορροπία.

Ωστόσο, αυτή την ισορροπία δεν την είχαν ποτέ. Συνολικά ο αγροτικός κλάδος βρισκόταν ανέκαθεν σε κινούμενη άμμο, έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βουλιάξει.

Αν κάτι καλό βγήκε από όλη αυτή την ιστορία, είναι πως ο σε γενική ανυποληψία μέχρι χθες αγρότης, κατάφερε, έστω και μερικώς, να δηλώσει τη σημασία της ύπαρξης και της προσφοράς του.

Πρέπει να επενδύσει σε αυτό, πρέπει να το αναδείξει στην πραγματική του διάσταση, να το καλλιεργήσει όσο μπορεί. Να γίνει σε όλους συνείδηση πλέον ότι οι εποχές έχουν ριζικά αλλάξει. Και ο αγρότης δεν είναι σήμερα εκείνος που δεν τα έπαιρνε τα γράμματα και που δεν είχε επιλογές.

  • Δεν είναι εκείνος που αδιαμαρτύρητα θα δεχθεί την ειρωνεία, το περιφρονητικό βλέμμα, ενίοτε και τη χλεύη των υπολοίπων, οι οποίοι «υπόλοιποι», τρόμαξαν στη σκέψη της πιθανής έλλειψης τροφίμων, αν ο αγρότης δεν καταφέρει να σταθεί όρθιος σε αυτή την κρίση.

Ήταν η πρώτη φορά που η κοινωνία αντιμετώπισε τον αγρότη με σεβασμό και με τη σοβαρότητα που αρμόζει. Ας το κρατήσουμε αυτό. Να επενδύσουμε στο θετικό κλίμα που διαμόρφωσαν οι συνθήκες και, επιτέλους, ας διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί.

Είναι ώρα να σταματήσει πια ο αγρότης να αντιμετωπίζεται ως ο φτωχός συγγενής.

Βέβαια, κατανοούμε απόλυτα ότι η Ανάσταση για τον αγροτικό χώρο θα αργήσει να έρθει. Γολγοθά έχουμε ακόμη μπροστά. Δεν γίνονται απ’ τη μια μέρα στην άλλη τέτοια θαύματα.

Η συγκυρία, όμως, μας ευνοεί. Έχουμε ένα ιδανικό εφαλτήριο. Άρα, από εμάς εξαρτάται. Από τον καθ’ ένα ξεχωριστά και από όλους μας μαζί.

Διαβάστηκε 1196 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία