Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:09 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 18:40

Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καλυβίων: Ημέρες Μεγάλης Εβδομάδας (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα όμορφο βίντεο για τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων, με πλάνα από drone που εντυπωσιάζουν, με εικόνες του ναού από ψηλά, ανέβασε πρόσφατα στο διαδίκτυο ο συγχωριανός μας Νίκος Αθ. Μπελεβώνης, επ΄αφορμή του μεγαλοβδόμαδου που διανύουμε.

Το ολιγόλεπτο βίντεο δείχνει διάφορες απόψεις του ναού, το καμπαναριό, τον τρούλο με τη φωλιά των πελαργών, την πλατεία, το Κοινοτικό κτίριο και τη θέα από ψηλά ενός μέρους του χωριού.

Το βίντεο κλείνει με μια απροσδόκητη εικόνα, με τον πελαργό που κλώθει τα αυγά του, ο οποίος όταν αντικρίζει το… ¨παράξενο¨ ιπτάμενο αντικείμενο (drone) θεωρεί ότι απειλείται, το τσιμπάει με το ράμφος του και το απωθεί, καταστρέφοντας τελικά την κάμερα…

Για αυτή την σκηνή μας λέει ο Νίκος Μπελεβώνης: «Είναι ένα δευτερόλεπτο πριν ο πελαργός μου ρίξει το drone. Ήθελα να τραβήξω από κοντά τον πελαργό αλλά δεν υπολόγισα σωστά το ύψος και τον τρόμαξα, με αποτέλεσμα να μου χαλάσει την κάμερα του μηχανήματος…. Δεν πειράζει όμως να είμαστε καλά και όλα θα γίνουν! Θα επανέλθω με ακόμα καλύτερα βίντεο για το χωριό μας!».

Ο Ιερός ναός του Αγίου Νικολάου (νέος) άρχισε να κατασκευάζεται το 1905 για να ολοκληρωθεί, ύστερα από αλλαγές του αρχικού σχεδίου κατασκευής και από ένα τιτάνιο αγώνα προσφοράς σύσσωμου του χωριού, το έτος 1929, οπότε ο ναός έγινε πλήρως λειτουργικός. Ο ναός είναι πετρόκτιστος με μεταγενέστερη επισοβάτιση, έχει κεραμοσκεπή, είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυροειδής με τρούλο και ένα καμπαναριό, ενώ η πρώτη αγιογράφηση έγινε με δωρεές των κατοίκων του χωριού κατά τα χρόνια της κατοχής και η δεύτερη αγιογράφηση άρχισε μετά το έτος 1990.

Δείτε το video: 

kalyvia.gr

Διαβάστηκε 2619 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.