Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:29 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 19:37

Ποιος κυβερνά αυτή τη Χώρα;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

 Προσπάθησα να βρω κάτι καλό  να γράψω στο πρώτο μας ραντεβού  για το νέο χρόνο που ήρθε προχθές, αφήνοντας πίσω του το 2015, και με την ευχή να μην ξαναγυρίσει, καθότι για όλους μας ήταν η χειρότερη χρονιά των τελευταίων χρόνων. Όμως!

Ακούγοντας για τα ανδραγαθήματα πρώην εθνοπατέρων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ειδικότερα αυτών που «έριξαν» την όμορφη Ελλάδα μας στα βράχια, να ζητούν τα αναδρομικά τους που σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν τις εκατό χιλιάδες ευρώ.

Για τις «λαμπρές» τους επιδόσεις ανερυθρίαστα, εκμεταλλευόμενοι τη νομοθεσία που οι ίδιοι ψήφησαν, ζητούν τα λεφτά τους! Σήμερα που η εξαθλίωση χτυπά την ελληνική οικογένεια, τον ηλικιωμένο, τον άνεργο νέο, σήμερα που δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες και άλλοι τόσοι εργάτες του μεροκάματου έγιναν οικονομικοί μετανάστες, αυτοί θέλουν να καταβροχθίσουν από τη σκελετωμένη ελληνική οικονομία λίγο μεδούλι που απέμεινε!  Τέτοια ντροπή!

Οι δύστυχοι Έλληνες συνεχώς αναρωτιούνται και φέρουν στη μνήμη τους τη φράση που άκουσαν για πρώτη φορά από το στόμα του τότε πρωθυπουργού αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούνιο του 1963, μετά τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη, «ποιος Κυβερνά αυτή τη χώρα». Στη συνέχεια τα βρόντηξε με το Βασιλιά και αυτοεξορίστηκε. Επίκαιρος όσο ποτέ και σήμερα ο λόγος  αυτός του Καραμανλή, για τους Εθνοπατέρες μας…

Η(οι) Πολιτική(οι)… μας, αρέσκονται στην όποια Εξουσία και τα τελευταία χρόνια, οι «κατοικούντες» στη Βουλή είναι πάμπλουτοι! Παράλληλα είναι και αχόρταγοι! Υπάρχουν Βουλευτές με πληθώρα χρημάτων και ακινήτων! Αυτό τον καιρό, ως Χώρα,  βρισκόμαστε στην πιο χειρότερη θέση και κάποιοι από αυτούς ζητούν και την «ουρά» του βοδιού …

Ο Όθων φον Bismark, ο δημιουργός της Γερμανίας,  αναφερόμενος στην πολιτική είπε: «…Η πολιτική είναι πορεία αθλιοτήτων μέσω του βούρκου…», εμείς ως  Έλληνες  λέμε: «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Οι πολιτικοί άνδρες, που στην ιδιωτική τους ζωή είναι επαγγελματικά αποτυχημένοι το μόνο που τους διακρίνει είναι το θράσος τους. Ας ελπίσουμε ότι οι νέες γενιές θα βρουν το δρόμο τους και θα κτίσουν μια καλύτερη κοινωνία με βάση την αγάπη και την αλληλεγγύη.

Το κακό με τους πολιτικούς μας είναι, ότι δεν έχουν λαλήσει!!! όπως ο φουκαράς ο Έλληνας, από τους πλειστηριασμούς, τα χαράτσια, τη μείωση μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις, τα πρόστιμα, τις δόσεις της εφορείας, τον ΕΝΦΙΑ και ότι άλλο μας έχουν επιβάλλει…  Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική… σε τούτον εδώ τον τόπο, που γέννησε  τη Δημοκρατία μας.

 Χρήστος Γερ. Σιάσος     

πηγή: http://agrinioreport.com

Διαβάστηκε 3437 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.