Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:51 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 17:21

Παναιτωλικός: Υπογράφηκε η σύμβαση των έργων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπογράφηκε σήμερα η Προγραμματική Σύμβαση που αφορά τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου του Παναιτωλικού και τη διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά, υποδέχτηκαν τους προέδρους του Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός Παναγιώτη Στεργίου και ΠΑΕ Παναιτωλικός Γεράσιμο Μπελεβώνη, που συνοδεύονταν από τον Γεν. Γραμματέα Ηλία Τσιάντη και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Σωτηρόπουλο, αντίστοιχα.

Οι παρεμβάσεις αφορούν:

Την προσθήκη διώροφης κερκίδας, την κατασκευή στεγάστρου στην μικρή κερκίδα και την κατασκευή πρότυπου χώρου φιλοξενίας ΑμεΑ και διαμόρφωση χώρου φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας:

 

Τη διαμόρφωση – ανάπλαση πρόσοψης επί της οδού Προυσιωτίσσης, για ασφαλή είσοδο και έξοδο φιλάθλων και διερχομένων στο πεζοδρόμιο της οδού:

 

Τη διαμόρφωση εσωτερικού χώρου στη νότια κερκίδα (πέταλο) και τη δημιουργία χώρου εκδηλώσεων, συνελεύσεων, συνεδρίων:

 

Τέλος, ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, το Μουσείο Παναιτωλικού. Τη διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου, με σχεδιασμό, κατασκευή, εγκατάσταση εκθεσιακών προθηκών, ανοικτών εκθετηρίων, οργάνωση, προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση των απαραίτητων οπτικοακουστικών μέσων, αλλά και διαδραστικών εφαρμογών:

 

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γεράσιμος Μπελεβώνης δήλωσε: «Μετά από μια συντονισμένη προσπάθεια περίπου δύο χρόνων, θεωρώ πολύ σημαντική τη σημερινή ημέρα, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση ενός έργου που θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το γήπεδό μας. Θέλω να ευχαριστήσω και την προηγούμενη ηγεσία της Περιφέρειας που προετοίμασε το έδαφος και τη σημερινή για την συνέχιση και ολοκλήρωση των διαδικασιών.  

Το ιστορικό σπίτι του Παναιτωλικού έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό, ασφαλές γήπεδο, με τις επενδύσεις που έκανε από το 2005 ο Φώτης Κωστούλας. Πλέον μπαίνει μια ακόμα πινελιά, με την πρώτη παρέμβαση από πλευράς της πολιτείας.

Αποτελεί τεράστια παρακαταθήκη και για τον Σύλλογο και για τον Δήμο μας και για την τοπική μας κοινωνία αυτό το γήπεδο, όπως πλέον διαμορφώνεται και ολοκληρωμένο θα λειτουργήσει».

 

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση των έργων ΕΔΩ

Διαβάστηκε 1786 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.