Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:31 μμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 18:45

Πότε πληρώνονται ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και προνοιακά Απριλίου – Πότε ‘μπαίνουν’ τα 800 ευρώ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πότε πληρώνει τα επιδόματα ο ΟΠΕΚΑ – Ξεκινά η πληρωμή των 800 ευρώ – Πότε πληρώνονται οι συντάξεις

Κανονικά την Πέμπτη 30 Απριλίου θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ. Η ημερομηνία καταβολής των επιδομάτων είναι πλέον ενιαία και είναι η τελευταία εργάσιμη μέρα του εκάστοτε μήνα.

Πρόκειται για τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Ενοικίου, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.

Η πληρωμή Απριλίου 2020 αφορά στους δικαιούχους που έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαρτίου 2020 και έχει εγκριθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των χρημάτων γίνεται από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, δηλαδή οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Οι ημερομηνίες πληρωμής για το 2020:

– 30 Απριλίου
– 29 Μαΐου
– 30 Ιουνίου
– 31 Ιουλίου
– 31 Αυγούστου
– 30 Σεπτεμβρίου
– 30 Οκτωβρίου
– 30 Νοεμβρίου
– 31 Δεκεμβρίου

Ξεκινά η πληρωμή των 800 ευρώ

Από τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινά η καταβολή του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ σε περισσότερους από 800.000 εργαζόμενους. Επίσης θα ξεκινήσει η καταβολή των πρώτων 400 ευρώ στους επιστημονικούς κλάδους, ενώ θα λάβουν Δώρο Πάσχα οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που δεν έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο “κύμα” πληρωμών για αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες κ.λπ., οι πληρωμές θα γίνουν από 25 έως 27 Απριλίου. Τρίτη “δόση” πληρωμών των 800 ευρώ προβλέπεται και για τις 5 με 7 Μαΐου, για όσους δεν πάρουν χρήματα στις πρώτες δύο δόσεις.

(κάντε ΚΛΙΚ για πλήρες μέγεθος στον σχετικό πίνακα)


Πότε πληρώνονται οι συντάξεις

Οι συντάξεις θα πληρωθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες ανά ταμείο, ώστε ν’ αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στις τράπεζες.

Οι συντάξεις ΙΚΑ, ΟΤΕ, Τραπεζών θα καταβληθούν στις 22 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9 και στις 24 Απριλίου σε όσους το ΑΚΜΑ τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Οι συντάξεις ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΕΤΑΑ θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου και τέλος για τους συνταξιούχους ΝΑΤ, Δημοσίου, ΔΕΗ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ η σύνταξη θα καταβληθεί στις 29 Απριλίου.

Οι συνταξιούχοι των τ. ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα πληρωθούν στις 27 Απριλίου, ενώ η τελευταία καταβολή συντάξεων για τους συνταξιούχους των ΝΑΤ, Δημοσίου, ΔΕΗ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα γίνει στις 29 Απριλίου.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1771 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 18:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.