Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:24 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 17:55

Σταϊκούρας: Έκπτωση και για τα ενοίκια των φοιτητών εξετάζει η κυβέρνηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέριμνα ώστε η προστασία από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού να αφορά και σε πληττόμενους που επιβαρύνονται με την καταβολή φοιτητικών ενοικίων θα λάβει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Με τα σημερινά μέτρα στήριξης προβλέπεται έκπτωση 40% στα ενοίκια εργαζομένων που επλήγησαν, αλλά μόνο για την κύρια κατοικία τους.

Ωστόσο, χιλιάδες νοικοκυριά επιβαρύνονται με το ενοίκιο των παιδιών τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και υπό τις δεδομένες συνθήκες δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος, ειδικά από τη στιγμή που έχουν ανασταλεί και τα μαθήματα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ερωτηθείς σχετικώς για το θέμα ο υπουργούς Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε να εννοηθεί πως εξετάζεται έκπτωση και για τα φοιτητικά ενοίκια.

«Αξιολογείται η θέσπιση μέτρων και για τα φοιτητικά ενοίκια», δήλωσε σχετικά.

Ο υπουργός επανέλαβε πως σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις η ύφεση στην Ελλάδα θα κινηθεί μεταξύ 5%-10%, ήτοι στα επίπεδα και των άλλων χωρών της Ευρώπης. Ερωτηθείς ειδικότερα για τον τουρισμό, ο οποίος έχει πληγεί σημαντικά, είπε πως εντός του μήνα θα ανακοινωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει «ηθική αποζημίωση» και για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα είπε πως αυτό είναι κάτι που αξιολογείται. Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, ανέφερε πως έχουν ήδη υποβληθεί 70.000 αιτήσεις και πως η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα τρέξει και το Μάιο. Ειδικά δε για τον Μάιο είπε πως θα γίνει ένας επανασχεδιασμός της πολιτικής των ενισχύσεων για όσους έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστηκε 1352 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/