Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:21 πμ
 
wm small
Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 22:04

113 προσλήψεις για την ενίσχυση του «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Αιτωλοακαρνανία – Αναλυτικά ανά δήμο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενίσχυση δομών και υπηρεσιών σε προσωπικό

Γ. Βασιλείου: Οι εργαζόμενοι βάζουν πλάτη

56 τετράμηνες έκτακτες προσλήψεις στο δήμο Αγρινίου

Ενίσχυση των κοινωνικών δομών με προσωπικό φέρνει η πανδημία του κορονοϊού καθώς επίσης και έκτακτη ενίσχυση του προσωπικού των δήμων, που είδαν σημαντικό μέρος των εργαζομένων τους να τίθενται εκτός υπηρεσίας από τις άδειες ειδικού σκοπού.

Ήδη από τον ΑΣΕΠ δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο της προκήρυξης για τις 2.909 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι εργαζόμενοι του προγράμματος εν μέσω της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, με τη συνδρομή που παρέχουν στις ευπαθείς του πληθυσμού, απέδειξαν για άλλη μια φορά την καινοτομία και τη χρησιμότητα του προγράμματος. Εν είδει επιβράβευσης λοιπόν το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε 2.909 μόνιμες προσλήψεις, όπου οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»  θα λάβουν την ειδική μοριοδότηση για το σύνολο των θέσεων που προκηρύσσονται. Η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να «τρέξει» εντός του Μαΐου.

113 συνολικά θα είναι οι προσλήψεις για την ενίσχυση του «Βοήθεια στο Σπίτι» στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα προβλέπονται σε διάφορες ειδικότητες από 25 θέσεις στους δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου,  16 θέσεις στο δήμο Ακτίου Βόνιτσας, 19 θέσεις στο δήμο Ναυπακτίας, 13 θέσεις στο δήμο Ξηρομέρου, 4 θέσεις στο δήμο Θέρμου και 12 θέσει στο δήμο Αμφιλοχίας.

Γ. Βασιλείου: Οι εργαζόμενοι βάζουν πλάτη

Για τη δουλειά των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μίλησε στο ΔΥΤΙΚΑ FM και τη «Σ» ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος και συνολικά οι εργαζόμενοι της ΚΟΙΠΑ στη γραμμή στήριξης του δήμου Αγρινίου για τις ευπαθείς ομάδες, αυτό το διάστημα επιτελούν σπουδαίο έργο και βάζουν πλάτη δουλεύοντας ακόμη και τα Σαββατοκύριακα αρνούμενοι να πάρουν υπερωρίες. Στο Αγρίνιο όπως είπε χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» λαμβάνουν κανονικά τα δεδουλευμένα τους και σύντομα θα λάβουν και τη δεύτερη δόση των αναδρομικών που κέρδισαν δικαστικά, ενώ ο δήμος Αγρινίου από την πρώτη στιγμή τους παρείχε όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, στολές κτλ). Στόχος του δήμου Αγρινίου σύμφωνα με το Γ. Βασιλείου θα είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί μέσα από τις νέες προσλήψεις και στη Δημοτική Ενότητα Παρακαμπυλίων, που δεν διέθετε αυτό το πρόγραμμα από την εποχή πριν τον «Καλλικράτη».

Μιλώντας γενικότερα για τη γραμμή στήριξης του δήμου Αγρινίου ο Γ. Βασιλείου σημείωσε ότι αυτή θα συνεχίσει να παρέχει συνδρομή για όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα. «Ο σκοπός μας ήταν αρχικά να βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες όμως, είδαμε ότι όσο συνεχίζεται αυτή η πανδημία δεν μπορούσαμε να παραλείψουμε άλλες κοινωνικές ομάδες. Πλέον έχουμε να κάνουμε και με άνεργους, με ανθρώπους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και πλέον έχουν σοβαρό πρόβλημα. Έτσι πλέον απευθυνόμαστε σε όλους και βοηθούμε όσους μπορούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Βασιλείου και πρόσθεσε ότι «η Πάτρα παράγει καθημερινά 300 μερίδες φαγητού και εμείς έχουμε φτάσει στις 500 και το κάνουμε με τους δικούς μας εργαζομένους στα μαγειρεία των παιδικών σταθμών, χωρίς να απευθυνθούμε σε catering και χωρίς να χρεώσουμε επιπλέον το δήμο και το νομικό πρόσωπο». Μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του δήμου Αγρινίου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη στήριξη που λαμβάνει ο δήμος Αγρινίου από επιχειρήσεις της περιοχής που προσφέρουν βοήθεια. «Η αγάπη του κόσμου είναι συγκλονιστική και ίσως είναι μοναδικό στην Ελλάδα αυτό που συμβαίνει στο Αγρίνιο. Καθημερινά επικοινωνούν μαζί μας και προσφέρουν προϊόντα πολλοί συμπολίτες μας, ώστε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ό,τι χρειάζονται».

56 τετράμηνες έκτακτες προσλήψεις στο δήμο Αγρινίου

Οι άδειες ειδικού σκοπού για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά έως 15 ετών παρατείνονται και το Πάσχα. Ωστόσο οι άδειες αυτές έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες των δήμων. Έτσι το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε τη δυνατότητα στους δήμους της χώρας να προσλάβουν προσωπικό με συμβάσεις που θα πρέπει να έχουν διάρκεια μέχρι τέσσερις μήνες. Xθες η οικονομική επιτροπή  του Δήμου Αγρινίου που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη ενέκρινε  56 προσλήψεις τετράμηνης διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου. Αυτές θα αφορούν σχεδόν όλες τις Διευθύνσεις του δήμου, ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό θα αφορά την υπηρεσία καθαριότητας και αυτό γιατί αυτή είναι η υπηρεσία που έχει «πληγεί» περισσότερο από τις άδειες ειδικού σκοπού.

113 συνολικά θα είναι οι προσλήψεις για την ενίσχυση του «Βοήθεια στο Σπίτι» στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας. Αναλυτικά οι  ειδικότητες και θέσεις ανά δήμο:

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ  8

ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 6

ΥΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ 9

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ 1

ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ 1

ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 1

ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3

ΤΕ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 1

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 8

ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 2

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ  3

ΥΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ 5

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1

ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 6

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ 3

ΥΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ 5

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1

ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 1

ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ  3

ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 3

ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 3

ΥΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ 7

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 2

ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1

ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 5

ΥΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ 3

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ 1

ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 3

ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 1

ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ 1

ΥΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ 4

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ

ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1

ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2

ΥΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ 1

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 2205 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία