Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:54 πμ
 
wm small
Σάββατο, 11 Απριλίου 2020 23:04

Δυο αδελφάκια από τα Καλύβια είπαν διαδικτυακά τα κάλαντα του Λαζάρου! (VIDEO)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ένα πρωτότυπο και ευρηματικό τρόπο δυο αδελφάκια, ο Ορέστης και ο Μιχαήλ Μαλεσιάδας, από τον Άγιο Γεώργιο Καλυβίων, προσπάθησαν να διατηρήσουν το έθιμο, ακόμη και κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που περνάμε, δημιουργώντας ένα διαδικτυακό βίντεο, όπου τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου σε συγγενείς και φίλους τους!

Δυστυχώς φέτος και εν μέσω καραντίνας, το έθιμο με τα κάλαντα των παιδιών και τους ανθοστόλιστους αυτοσχέδιους “Λάζαρους” δεν πραγματοποιήθηκε, όμως ο Ορέστης και ο Μιχαήλ, δεν πτοήθηκαν και βρήκαν μέσω της τεχνολογίας να πουν τα κάλαντα!

Σήμερον έρχεται ο Χριστός,

ο επουράνιος Θεός.

Εν τη πόλει Βηθανία,

Μάρθα κλαίει και Μαρία…

Τα δυο παιδιά συνοδεία αρμονίου, είπαν από το σπίτι τους τα παραδοσιακά κάλαντα, με σκοπό να μπουν έστω και με αυτόν τον τρόπο στα σπίτια των συγγενών και των συγχωριανών τους, στο Αγρίνιο, στην Αθήνα, στην Κω, στους Λειψούς, στην Γερμανία, ακόμη και στην μακρινή Φινλανδία, δίδοντάς τους έτσι μια νότα αισιοδοξίας, φέρνοντάς τους, έστω και νοητά, πιο κοντά στο χωριό και τον τόπο τους.

Μπράβο στα παιδιά και τους γονείς τους, Δημήτρη και Κατερίνα, τους ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και του χρόνου!

kalyvia.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 2166 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.