Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  4:37 πμ
 
wm small
Σάββατο, 11 Απριλίου 2020 22:51

Μετατρέψτε την επιχείρησή σας σε e-shop.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
ARIS AGRAFIOTIS 
Γράφει ο Άρης Αγραφιώτης
Marketing Manager RESET MEDIA

 

5+1 βασικές συμβουλές για την κατασκευή ενός σωστού e-shop.

Με αφορμή την κατάσταση που βιώνουμε σε μια κλειστή αγορά για το εμπόριο και τις υπηρεσίες η άμεση σκέψη ενός διορατικού επιχειρηματία είναι η επέκταση του φυσικού καταστήματος στον κόσμο των online αγορών και στην παροχή υπηρεσιών μέσω της επαγγελματικής του σελίδας. Βέβαια κάτι τέτοιο όσο απλό και αν φαίνεται είναι σημαντικό να προσέξουμε τα 5+1 σημεία που αναφέρουμε παρακάτω για ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα που θα κάνει την επιχείρησή σου να δουλεύει 24ώρες το 24ωρο.

  • Φωτογραφίες: Τα προϊόντα που πρόκειται να προβληθούν στο ηλεκτρονικό κατάστημα θα πρέπει να έχουν αξιόλογες φωτογραφίες ώστε ο καταναλωτής να νιώθει σίγουρος για το προϊόν που θα αγοράζει βλέποντας το. Φωτογραφίες που παρουσιάζουν τη χρήση του προϊόντος βοηθούν σημαντικά.
  • Περιγραφή Προϊόντων: Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η περιγραφή ενός προϊόντος, η τιμή του, αν είναι προϊόν με έκπτωση, τα γενικά χαρακτηριστικά του και η διαθεσιμότητα του σε χρώματα και μεγέθη. Θα πρέπει να υπάρχει σωστή κατηγοριοποίηση των προϊόντων καθώς και φίλτρα αναζήτησης βάση των κύριων χαρακτηριστικών τους για να είναι σε θέση ο πελάτης εύκολα και γρήγορα να βρει αυτό που χρειάζεται.
  • Τρόποι Πληρωμής: Δώστε την δυνατότητα πληρωμής μέσω Χρεωστικών και Πιστωτικών Καρτών. Εδώ θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο επιχειρηματίας να κάνει πρώτα αίτηση στην τράπεζα που συνεργάζεται και συνήθως χρειάζονται 4 εργάσιμες ημέρες για την ενεργοποίηση του συστήματος. Βέβαια υπάρχει και η εναλλακτική της πλατφόρμας του Paypal ή ακόμη καλύτερα του Stripe. Φυσικά αυτές οι υπηρεσίες έχουν τις δικές τους προμήθειες που χρεώνουν για τις συναλλαγές και θα πρέπει να δείτε ποια είναι αυτή που ενδεχομένως σας καλύπτει. Παρόλα αυτά, στο διάστημα αυτό μπορείτε να λειτουργείτε κανονικά το e-shop σας με τις υπόλοιπες ευρέως διαδεδομένες μεθόδους πληρωμής, όπως αντικαταβολή ή τραπεζική κατάθεση.
  • Μεταφορικά έξοδα: Πολύ σημαντικό είναι ανάλογα με τα προϊόντα σας και την μεταφορική εταιρεία που θα επιλέξετε να δημιουργηθεί μια μεθοδολογία υπολογισμού εξόδων για τα μεταφορικά. Έτσι ανάλογα το βάρος ή τον όγκο της παραγγελίας αλλά και ανάλογα του ποσού της θα εμφανίζεται το αντίστοιχο κόστος μεταφορικών στον πελάτη για την σωστή ενημέρωσή του. Σε πολλές περιπτώσεις η τελευταία τάση είναι τα δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες που ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο ποσό που ορίζει η κάθε επιχείρηση έτσι ώστε να είναι πιο δελεαστικό στον πελάτη να αγοράσει.
  • Σχεδίαση-Κατασκευή: Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η σχεδίαση του ηλεκτρονικού καταστήματος γι αυτό θα πρέπει η εταιρεία που θα αναλάβει το project του e-shop σας να πραγματοποιήσει έρευνα έτσι ώστε να κατασκευάσει μία φιλική και γρήγορη στην περιήγηση ιστοσελίδα για να μπορεί ο καταναλωτής να βρει εύκολα την πληροφορία – προϊόν που χρειάζεται. Πολύ σημαντικό επίσης είναι οι χρωματισμοί που θα επιλέξουμε να είναι φιλικοί και το λογότυπό μας το οποίο σε περίπτωση που δεν ακολουθεί την τάση της εποχής μπορεί να χρειάζεται επανασχεδιασμό έτσι ώστε να υπάρχει μια πλήρη συνοχή και ο πελάτης στην περιήγησή του να νιώθει ότι βρίσκεται σε ένα σύγχρονο e-shop που του δημιουργεί το αίσθημα εμπιστοσύνης για να αγοράσει .

+1. CEO – Social Media: Οι δύο τελευταίες ενέργειες με την ολοκλήρωση της σελίδας – e-shop είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης CEO(search engine optimization) στη δομή, στο περιεχόμενο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός ιστότοπου ώστε να είναι φιλικός προς τους χρήστες για να έχει καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης καθώς επίσης και οι προωθητικές ενέργειες σε social media όπως το Facebook & το Instagram που είναι οι πιο διαδεδομένες εφαρμογές με καμπάνιες οι οποίες προτρέπουν στη σελίδα μας – e-shop.

Για την όποια διευκρίνηση χρειάζεστε ή για μία ώρα δωρεάν συμβουλευτικής όσον αφορά την κατασκευή η αναβάθμιση της σελίδας σας επικοινωνήστε μαζί μας στο 6940650401 ή στο info@resetmedia.gr

 

Αριστείδης Αγραφιώτης
Marketing Manager
RESET MEDIA
www.resetmedia.gr   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κιν. Τηλ. 6940650401
Αγρίνιο, Λαμία, Αθήνα

                                                                                                                               

Διαβάστηκε 5728 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Απριλίου 2020 23:16
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.