Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:49 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 15:22

KKE: Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών για τα μέτρα στήριξης των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις σχολές του ΟΑΕΔ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αυτή τη δύσκολη περίοδο για την εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα αυτοί με ελαστικές σχέσεις εργασίας βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση. Ειδικότερα, οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των σχολείων του ΟΑΕΔ (ΚΕΤΕΚ ΤΕΕ (ΕΠΑ.Σ ΙΕΚ), που είναι μικροί αυτοαπασχολούμενοι ή εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, οι οποίοι έχουν ως δευτερεύουσα εργασία την εκπαίδευση και εργάζονται εβδομαδιαία με μέγιστο ωράριο 6 εκπαιδευτικές ώρες, βιώνουν μία κατάφωρη αδικία. Μετά την αναστολή -λόγω της πανδημίας- της βασικής τους εργασίας στις επιχειρήσεις όπου εργάζονταν δε δικαιούνται ούτε αυτό το πενιχρό επίδομα των 800 ευρώ, αφού φαίνονται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ως εργαζόμενοι.
Το γεγονός ότι απορρίπτονται και από αυτά ακόμη τα ψίχουλα των 800 ευρώ, με την αιτιολογία πως «υπάρχει ενεργή πρόσληψη», σημαίνει ότι καταδικάζονται στην εξαθλίωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον προγραμματισμό των οικογενειακών και οικονομικών υποχρεώσεών τους και την ίδια τους την επιβίωση. Για παράδειγμα μάγειρας, που το εστιατόριο όπου εργαζόταν με πλήρες ωράριο έκλεισε, καλείται να ζήσει την οικογένειά του με 200 ευρώ τον μήνα, εάν έχει ωράριο 6 ώρες τη βδομάδα στον ΟΑΕΔ, ή και με ακόμη λιγότερα χρήματα αν έχει ωράριο 2-3 ώρες την εβδομάδα!
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιδοτεί γενναία το κεφάλαιο για να βγει αλώβητο από την κρίση, δε λαμβάνεται υπόψη το κριτήριο της ανάγκης για επιβίωση των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις σχολές του ΟΑΕΔ που είναι μικροί αυτοαπασχολούμενοι ή εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση ώστε:
--Να ενταχθούν στον μηχανισμό στήριξης και να λάβουν, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι, την αποζημίωση των 800 ευρώ όλοι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί (μικροί αυτοαπασχολούμενοι ή εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις) των σχολείων του ΟΑΕΔ (ΚΕΤΕΚ ΤΕΕ (ΕΠΑ.Σ ΙΕΚ).
--Να ανασταλούν για όλους τους παραπάνω εργαζόμενους όλες οι πληρωμές προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, για ρεύμα, νερό, τηλεπικοινωνίες. Να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, καθώς και να υπάρξει μείωση του ενοικίου όπως προβλέπεται.


Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης
Δελής Γιάννης
Καραθανασόπουλος Νίκος
Κατσώτης Χρήστος
Κομνηνάκα Μαρία
Λαμπρούλης Γιώργος

Διαβάστηκε 1231 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/