Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:06 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 12:32

Κωστούλας: «Θα πρέπει να έχουμε κεντρική διαχείριση»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος, τα οικονομικά δεδομένα και το πόσο έχουν επηρεαστεί τα «καναρίνια»

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα οικονομικά δεδομένα στην εποχή του κορονοϊού, μίλησε ο Φώτης Κωστούλας στο Metropolis.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για την πρόταση του Λευτέρη Αυγενάκη για τη διάθεση του 3% των εισιτηρίων διαρκείας σε γιατρούς και νοσηλευτές είπε χαριτολογώντας ότι… «είναι πολύ καλή ακούγεται σαν ιδέα, ελπίζω ο κύριος Αυγενάκης, όταν έρθει η στιγμή να πάρουμε τα λεφτά από την ΕΡΤ, να μην έχουμε κρατήσεις διαφόρων ειδών για την καθυστέρηση. Είναι πολύ καλή ιδέα, δεν το συζητάμε. Με τις καθυστερήσεις αυτές κι επειδή πολλά έχουν ακουστεί ότι ίσως τα τηλεοπτικά κανάλια κάνουν κάτι… Καταρχήν, η NOVA έχει και τους συνδρομητές τους οι οποίοι μπορεί να έχουν φύγει. Η ΕΡΤ δεν έχει τέτοιου είδους πρόβλημα αλλά καμιά φορά παρασέρνει ο ένας τον άλλον προκειμένου να κερδίσουν χρήματα. Θεωρώ ότι τόσο η ΕΡΤ όσο και η ΝΟΒΑ, αν δεν συνεχιστεί το Πρωτάθλημα, θα ζητήσουν μείωση. Αυτή είναι τουλάχιστον η αίσθησή μου».

Για το ενδεχόμενο μείωσης των τηλεοπτικών εσόδων κι αν υπάρχει σχετικό δικαίωμα από τα κανάλια, είπε: «Για τις μικρές ομάδες θα είναι τεράστιο. Για μας το πρωτάθλημα τελείωσε, γιατί στο συμβόλαιο που έχουμε με την ΕΡΤ, αλλά και στη NOBA, γράφουν ότι σε πιθανή διεξαγωγή Playoffs και Play Out θα έχουν τον πρώτο λόγο. Το συμβόλαιό μας στη πραγματικότητα είναι για το πρωτάθλημα γιατί όταν υπογράψαμε το συμβόλαιο με τους παρόχους δεν ήταν ψηφισμένα τα Playoffs και τα Play Out, αυτό ψηφίστηκε πολύ αργότερα. Υπάρχει ένα νομικό κενό θα έλεγα, αλλά μπορεί να στηριχθεί κάποιος και να πει ότι αφού μπήκε στην προκήρυξη, δεν τελείωσε το Πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα τα βρούμε. Δεν θα είναι ωραίο να έχουμε τέτοιες διαφωνίες. Μέχρι τώρα ήταν άψογοι σε όλα τα επίπεδα. Δεν θέλουμε να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο».

Για τις δόσεις που έχουν να εισπράττουν οι ομάδες κι αν υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων, απάντησε: «Καθυστέρηση από πλευράς της ΕΡΤ δεν υπάρχει, ήταν να πάρουμε κάτι μέσα στον Μάρτιο, αλλά απομένουν ακόμη δύο δόσεις, βάσει του πλάνου που έχουμε συμφωνήσει εξαρχής. Τα 2/6 απομένουν είναι και είναι μεγάλο ποσό».

Για το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του Πρωταθλήματος και το κλίμα που ο ίδιος αφουγκράζεται εντός της Superleague. «Η αίσθησή μου είναι – βάσει των συζητήσεων που είχα και με άλλους προέδρους – ότι δεν είναι σίγουροι πως θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν ενδοιασμοί. Δική μου άποψη ήταν ότι, αν πρέπει να πούμε stop, να το πούμε μέσα στον Απρίλη, αφού δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε κι αφού έχουμε πάρει τις πληροφορίες που χρειάζονται από πλευράς Πολιτείας. Ας υποθέσουμε όμως ότι τον Ιούνιο ξεκινάμε και αφού δώσουμε τον χρόνο στους παίκτες για να έρθουν σε καλή φυσική και αγωνιστική κατάσταση. Αν δύο παίκτες προσβληθούν, τι κάνουμε; Η Πολιτεία έχει πει ότι αν υπάρχει κάτι σε μια ομάδα, είμαστε όλοι σε καραντίνα. Με ποιον τρόπο θα το διαφυλάξουμε; Και δεν είναι μόνο οι παίκτες αλλά και γιατροί, προσωπικό… Θα παίξουν 14 ομάδες, το να συμβεί σ’ έναν παίκτη θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Τι θα κάνουμε σ’ αυτήν την περίπτωση;»

Για τις συζητήσεις για τις μειώσεις των συμβολαίων των παικτών. «Είναι κάτι που θα το δούμε γιατί έχουν διογκωθεί τα οικονομικά προβλήματα. Θα μιλήσουμε με τους παίκτες και τον ΠΣΑΠ, δεν είναι εύκολο, αλλά το θεωρώ λογικό. Αν δηλαδή πούμε ότι ξεκινάμε Μάιο, οι παίκτες θα είναι τρεις μήνες σε απραξία και δεν μιλάμε γι’ αυτούς που έχουν πολύ χαμηλά συμβόλαια, αλλά υπάρχουν σημαντικά και υψηλά και αυτοί θα πάρουν το μερίδιό τους σ’ αυτό το τραγικό που βιώνουμε».

Για το αν αξίζει τον κόπο να μπει σε διαδικασία διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, είπε; «Είναι το μισό από αυτό που ζητάμε. Το άλλο το μισό, για να μην πω πολύ μεγαλύτερο, είναι το θέαμα. Είναι γλυκανάλατο το προϊόν που θα προσφέρουμε αν γίνει αυτό. Δηλαδή ο κόσμος θα βλέπει τον αγώνα από την τηλεόραση και θα διαβάζει από τα site».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής της κεντρικής διαχείρισης: «Θεωρώ ότι δεν κερδίσαμε τίποτε από τη διάλυση της κεντρικής διαχείρισης. Οι μικρές ομάδες έχασαν, οι μεγάλες μπορεί να κέρδισαν λίγα αλλά μειώθηκε ο ανταγωνισμός. Όταν έχουμε ομάδες των 30εκ και του 1.5εκ χάνεται όλο το παραμύθι. Θα πρέπει να έχουμε κεντρική διαχείριση και καλύτερη διανομή των χρημάτων και θα είναι καλό για όλους. Για να ανεβεί η αξία του προϊόντος. Μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει όλες οι ομάδες να συμφωνήσουμε σε κάτι που αφορά τα οικονομικά. Είναι εφικτό αλλά θέλει μεγαλύτερη θέληση από τους μεγάλους».

Για το επίπεδο επίδρασης της κρίσης στα οικονομικά του Παναιτωλικού: «Επειδή μέχρι τώρα όλα μας βρήκαν απροετοίμαστους και δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς καλή ανάλυση, αλλά μόνο από τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και των χρημάτων που πληρώνουμε σε χίλιαδυο έξοδα, υπολογίζω ζημιά τουλάχιστον 20% πάνω στο μπάτζετ. Αυτός είναι πρόχειρος υπολογισμός, μπορεί να φτάσει και στο 30%. Γενικώς αν δεν πετύχουμε κεντρική διαχείριση κι αν δεν βρούμε κεντρικούς χορηγούς, θα υπάρξει μείωση του μπάτζετ σε όλες τις ομάδες. Μην ξεχνάμε ότι από την κρίση πλήττονται και οι επιχειρήσεις των χρηματοδοτών των ομάδων».

gazzetta.gr 

Διαβάστηκε 2381 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.