Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:38 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 10:38

ΣΥΡΙΖΑ: Λένε στους πολίτες να παρακάμψουν τα μέτρα για να πάνε στις εκκλησίες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το μάτι στους πιστούς έκλεισε η κυβέρνηση ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ερμηνεύοντας την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι μπορεί να στέλνουν μήνυμα για δήθεν άλλη έξοδο και να πηγαίνουν στις εκκλησίες. «Το παράδοξο» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα «είναι ότι μετά ο κ. Πέτσας κάλεσε τους πιστούς στη συνέχεια να μένουν σπίτι. Το άκρον άωτο της διγλωσσίας και της υποκρισίας».

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι αυτή την τοποθέτηση το Μέγαρο Μαξίμου θα την βρει μπροστά του, καθώς οι πιστοί εξέλαβαν αυτή την αναφορά ως έμμεση υπόδειξη της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο θα είναι νόμιμοι ενώ θα μπορούν να πάνε στις εκκλησίες.

Ερωτηματικά υπάρχουν και για το πως θα φροντίσει η κυβέρνηση να μην υπάρχει συνωστισμός στις εκκλησίες, καθώς το σχετικό ερώτημα δεν απαντήθηκε στη χθεσινή ενημέρωση. Θα χρησιμοποιηθούν αστυνομικές δυνάμεις έξω από τις εκκλησίες ή η κάθε ενορία θα αναλάβει να τηρεί την τάξη;

Πάντως έτσι και αλλιώς στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για σοβαρό ατόπημα καθώς στην ουσία η κυβέρνηση προτρέπει τους πολίτες να παρακάμψουν τα περιοριστικά μέτρα και να πάνε τη Μεγάλη Εβδομάδα στις εκκλησίες.

«Το σφάλμα αυτό αποκαλύπτει τη μικροκομματική αντίληψη και τη διγλωσσία της κυβέρνησης. Εδώ που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν περιθώρια για μισόλογα και ισορροπισμούς, απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου Αλέξης Χαρίτσης.

Και πρόσθεσε: «Το πρώτιστο καθήκον της κυβέρνησης αυτή την περίοδο είναι να φροντίσει για την τήρηση των μέτρων προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού. Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες βλάπτουν τη δημόσια υγεία. Η τήρηση των κανόνων είναι επιβεβλημένη για όλους και όλες δίχως εξαιρέσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, η προσπάθεια που έχει καταβάλλει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα πάει χαμένη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη κατοικία

Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε χθες τροπολογία για την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 καλώντας και την κυβέρνηση να την υπερψηφίσει.

Μιλώντας μάλιστα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, από το βήμα της Ολομέλειας ανέφερε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμη η κοινοβουλευτική μας ομάδα κατέθεσε τροπολογία όσον αφορά την προστασία της α’ κατοικίας. Αν αυτό ήταν επιτακτικό και το θέταμε όλο το προηγούμενο διάστημα, καταλαβαίνετε ότι τώρα μέσα σε αυτό το πλαίσιο που ζούμε της πανδημίας, των ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους, που έχουν μειωμένους μισθούς γίνεται πλέον επιτακτικό και εντάσσεται και μέσα στα μέτρα που οφείλετε να πάρετε όσον αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Προτείνουμε να υπάρχει παράταση της προστασίας της α΄ κατοικίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και αναστολή μέχρι τότε των πλειστηριασμών.

Το θέσαμε στον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, δυστυχώς δεν πήραμε σαφή απάντηση, αλλά μισόλογα. Δεν είναι η ώρα για μισόλογα. Ο κόσμος που μας ακούει αγωνιά. Είναι ευκαιρία λοιπόν στην ώρα της ψηφοφορίας να πάρετε επιτέλους μια κατηγορηματική θετική θέση. Να πείτε το αυτονόητο, ότι παρατείνεται η προστασία της α’ κατοικίας μέχρι το τέλος του χρόνου».

newsit.gr

Διαβάστηκε 1421 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/