Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:13 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 20:43

Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας - Το αποκάλυψε γιαγιά 100 ετών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πιο επίκαιρο από ποτέ. Την ώρα που ο κορωνοϊός πλήττει τον κόσμο, μια γιαγιά 100 ετών αποκαλύπτει το μυστικό για την μακροζωία, τώρα το αν αυτό είναι αποτελεσματικό και με την πανδημία... άγνωστό. 

Συγκεκριμένα, η Νόνι Κάρολ, εκατονταετής που επιβίωσε από καρκίνο, ανέφερε στον τοπικό ιστότοπο Ken-Ton Bee πως και η ίδια εκπλήσσεται που έκλεισε τα 100 χρόνια.

Το μυστικό για την μακροζωία της το αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του πάρτι γενεθλίων της και όπως λέει η ίδια είναι «να είσαι καλός στον πλησίον σου».

Οι αγαπημένες ασχολίες της στο γηροκομείο στης Νέα Υόρκης των ΗΠΑ όπου διαμένει είναι να παίζει πασιέντζα στο iPad, μπίνγκο και να διαβάζει τις ειδήσεις.

Όπως αναφέρει το προσωπικό του γηροκομείου, η Νόνι πέρασε ολόκληρη τη ζωή της κάνοντας πράξη τα λεγόμενά της αναφορικά με την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Μαζί με τον σύζυγό της οργάνωσε την πρώτη κλινική αιμοδοσίας στη γενέτειρά της και συμμετείχε στην οργάνωση εμβολιασμών για τη γρίπη.

Το ζευγάρι οργάνωσε αναρίθμητους εράνους για όσους είχαν ανάγκη και άλλες φιλανθρωπίες.

Σε αναγνώριση της προσφοράς της, αναγορεύτηκε Πολίτης της Χρονιάς το 2013.

pronews.gr

Διαβάστηκε 4821 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.