Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:48 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 19:04

Πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε τώρα με τον κορωνοϊό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει ο Αλέξανδρος Κουτσιούμπας

Δημοσιογράφος είμαι και όχι ψυχολόγος, όμως θα ήθελα να δώσω μια διαφορετική αύρα και να προτείνω πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε τώρα με τον ιό.

Είμαι σίγουρος ότι πολλά απ’ αυτά που θα αναφέρω, τα κάνει ο περισσότερος κόσμος, ωστόσο θα μείνω στα “πρέπει” και στο τι θα ήταν καλό να δίνουμε βάση στη νέα πραγματικότητα με τον κουραστικό αυτό ιό.

1) ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Βασικό στοιχείο επιβίωσης απ’ όλη αυτή τη ρουτίνα είναι η καλή ψυχολογία. Να ξυπνάμε το πρωί και να σκεφτόμαστε ότι είναι μια όμορφη μέρα που θα δημιουργήσουμε, θα σκεφτούμε δραστηριότητες, θα επικοινωνήσουμε με την οικογένειά μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ποτέ μα ποτέ να μη σηκωθούμε απ’ το κρεβάτι έχοντας στο μυαλό μας τη σκέψη “ωχ… πώς θα περάσει κι αυτή η μέρα σήμερα;” Μέγιστο λάθος, έχει χαθεί έτσι το παιχνίδι.

2) ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ!

Τα καλά του κορωνοϊού έχουν να κάνουν αναφορικά με το περιβάλλον και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ένα ηχηρό μήνυμα στον άνθρωπο που έχει ισοπεδώσει το περιβάλλον με τα “εγκλήματά” του και τη συμπεριφορά του. Διότι εμείς θα επιβιώσουμε απ’ τον ιό, η γη όμως θα επιβιώσει απ’ τον άνθρωπο; Από εμάς; Με τη μη χρήση αυτοκινήτων στις μετακινήσεις μας βάζουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στην προστασία της γης. Περπατάμε κάνοντας καλό όχι μόνο στην ατμόσφαιρα, αλλά και στην υγεία μας.

3) ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας. Όχι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, ζούμε μια κατάσταση παροδική, γι’ αυτό δε θα πρέπει να τρώμε σα να μην υπάρχει αύριο, χωρίς να λογαριάζουμε σώμα και υγεία. Δε λέω, θα ξεφύγουμε μια μέρα, αλλά όχι όλη τη βδομάδα. Προς Θεού! Καλό πρωινό, φρούτα πολλά κι όσο μπορούμε λιγότερο φαγητό το βράδυ. Καλό είναι και το τοστ…

Τρώμε για να χορτάσουμε, όχι για να βγούμε πρωταθλητές!

4) ΚΑΦΕΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ

Καθαρά από προσωπική εμπειρία, ένας καφές την ημέρα… (ενδεχομένως και δύο)… τον γιατρό δεν κάνει πέρα, αλλά “καθαρίζει” το μυαλό, δίνει ενέργεια που θα σε κρατήσει όλη τη μέρα σε εγρήγορση. Είτε φρέντο, είτε καπουτσίνο και για τους πιο παλιούς φραπές, οτιδήποτε. Κάποιοι μπορούν να πουν ότι δεν τους αρκεί να πίνουν μόνο μία ή δύο φορές τη μέρα καφέ. Όπως μπορεί ο καθένας, προχωράμε… Μη ξεχνάμε όμως ότι προκαλεί και νεύρα η καφεΐνη, οπότε χρειάζεται το όριο…

5) ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ, ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Μια πολύ καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τα παλιά. Να ξεσκονίσουμε το άλμπουμ το οικογενειακό, να ψάξουμε παλιά αντικείμενα, να υπερηφανευτούμε για το πόσο όμορφα πιτσιρίκια ήμασταν και μέσα από τις αναμνήσεις να νιώσουμε το αίσθημα της νοσταλγίας για το παρελθόν μας, των ωραίων στιγμών, κάτι που θα μας δώσει σίγουρα δύναμη για το παρόν και το μέλλον..

Ελπίζω να μη σας κούρασα, δε μπορώ να πω… χρήσιμα τα social media στις μέρες μας, όλοι μας περνάνε αρκετό χρόνο σε αυτά, ενδεχομένως πολλές φορές και ανούσιο, όμως όλα χρειάζονται μέτρο. Να βλέπουμε και το παραπέρα δίνοντας αξία στα μικρά, απλά καθημερινά πράγματα της ζωής.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ!

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 3644 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.