Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 19:01

ΕΡΓΑΝΗ: Αρνητικό ρεκόρ 19 ετών για τη μισθωτή απασχόληση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μείωση της μισθωτής απασχόλησης κατά 41.903 θέσεις – Βρούτσης: Παροδικά αποτελέσματα λόγω κορωνοϊού

Το πλήγμα της πανδημίας του κορωνοϊού στον τομέα της απασχόλησης στην Ελλάδα καταγράφεται στα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, για τις θέσεις εργασίας. Όπως προκύπτει από την έκθεση, το Μάρτιο 2020 καταγράφεται σημαντική μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 41.903 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Μαρτίου, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 103.002, ενώ οι αποχωρήσεις σε 144.905. Από τις 144.905 συνολικά αποχωρήσεις, οι 67.861 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 77.044 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Πως επηρέασε ο κορωνοϊός τις θέσεις εργασίας

Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Μάρτιος 2020 και Μάρτιος 2019, προκύπτει αρνητική επίδοση κατά 85.276 λιγότερες θέσεις εργασίας για τον Μάρτιο 2020 (αρνητικό ισοζύγιο -41.903 θέσεων εργασίας) έναντι θετικού ισοζυγίου (43.373) τον Μάρτιο του 2019.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το ισοζύγιο Μαρτίου 2020 αποτελεί τη χαμηλότερη καταγεγραμμένη επίδοση ισοζυγίου αντίστοιχου μήνα από το 2001 μέχρι σήμερα, ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ασυνήθιστα χαμηλή επίδοση ισοζυγίου καταγράφεται σε περιβάλλον ειδικών οικονομικών συνθηκών στην αγορά εργασίας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δείτε τον σχετικό πίνακα για τις απολύσεις, τις προσλήψεις και το ισοζύγιο θέσεων εργασίας:

Βρούτσης: Παροδικά τα αποτελέσματα – Καταβάλλουμε όλες τις δυνάμεις μας για να τα αναχαιτίσουμε

Στο συνοδευτικό του σημείωμα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το Μάρτιο 2020 αποτυπώνουν την αναμενόμενη δύσκολη κατάσταση στην αγορά εργασίας όπως διαμορφώνεται στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο μετά την εκδήλωση της πρωτοφανούς, παγκόσμιου χαρακτήρα, υγειονομικής κρίσης και της πανδημίας του Κορωνοϊού COVID-19.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 2046 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.