Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:04 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 18:57

Παρατείνεται για ένα μήνα η ισχύς των αιτήσεων για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοΐου, υπεγράφη η αριθμ. πρωτ. Δ13οικ.14717/303/8-4-2020 Υπουργική Απόφαση, με την οποία παρατείνεται για ένα (1) μήνα η ισχύς των αιτήσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες:

i) θα έπρεπε να επανυποβληθούν μέσα στον Απρίλιο και

ii) έπρεπε να επανυποβληθούν το Μάρτιο κι έλαβαν παράταση τον προηγούμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι:

α) Σε περίπτωση που υποβληθεί εντός του Απριλίου αίτηση απευθείας από τους αιτούντες, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

Οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στις ανωτέρω κατηγορίες θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεων τους για ένα μήνα.

Επομένως, η ανάγκη προσέλευσης των ωφελουμένων στην υπηρεσία πρόνοιας περιορίζεται στις περιπτώσεις υποβολής νέας αίτησης (και όχι επανυποβολής μετά την πάροδο του εξαμήνου), όταν δεν είναι δυνατή η υποβολή της με κωδικούς Taxis.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 884 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.